„Vadas pasimetė. Tokio atvejo niekas nenumatė.“ Ukrainos karys skelbia, kas nutiko 37-ajai brigadai  ()

„Turime ir toliau judėti į priekį. Bijome mirti, bet suprantame, kad kitos išeities nėra.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

37-oji Ukrainos ginkluotųjų pajėgų brigada su įgulomis, apmokytomis su Vakarų technika, patyrė didelių nuostolių per įsibrovėlių gynybos proveržį, tačiau sugebėjo užimti priešo pozicijas ir bendražygiams suteikė galimybę išlaisvinti keturis kaimus Donecko srityje

Apie tai rašė „The Washington Post“.

Publikacijoje cituojami 30-mečio kovotojo su šaukiniu „Drovorub“ žodžiai. Jis žurnalistams pasakojo apie didelę kainą, kurią kariškiai moka per puolimą. Pasak jo, birželio 5 d., jo dalinys pradėjo puolimą į pietus nuo Velyka Novosilkos Donecko srityje. Iš 50 kovotojų 30 negrįžo – buvo nužudyti, sužeisti arba paimti į nelaisvę. Priešas taip pat sunaikino penkis dalinio šarvuočius. 

Mes likome lauke be tankų ir sunkiosios ginkluotės. Minosvaidžiai į mus šaudė iš trijų pusių. Nieko negalėjome padaryti“, – sako „Drovorub“.

Kitas kareivis su šaukiniu „Seryj“ pasakojo, kad per mūšį prie Velyka Novosilkos rusų sviediniai pramušė AMX-10 RC šarvus. Šios transporto priemonės nebuvo pakankamai sunkios, kad apsaugotų karius. 

„Drovorub“ pasakojo, kad apšaudymo metu išlipo iš mašinos ir ieškojo galimybės pasislėpti po medžiais.

 

Visi tikėjosi, kad sulauksime paramos, bet, deja, dėl tam tikrų priežasčių, jos nebuvo“, – sako „Drovorub“.

Jis pridūrė, kad jo vadas turi mažai patirties, jis pasitikėjo artilerijos parama.Tačiau jis pasimetė, kai pamatė, kad jos nėra. Tokio atvejo niekas nenumatė“, – pridūrė karys.

Po dviejų valandų kovos rusai arba pavargo, arba pritrūko šovinių. Ukrainiečiai sugebėjo užimti priešo pozicijas. Apskritai šis mūšis atitraukė rusus ir leido kariams atakuoti iš šonų. Dėl 37-osios brigados veiksmų kiti daliniai sugebėjo išlaisvinti keturis kaimus į pietus nuo Velyka Novosilkos - Neskučnė, Blahodatnė, Makarivka ir Storoževė.

 

„Mes patyrėme nuostolių. Bet turime rezultatą“, - sako „Drovorub“. Jis pats taip pat buvo sužeistas mūšyje, tačiau nesunkiai, skirtingai nei dauguma jo bendražygių.

37-osios brigados kariai ketina judėti į priekį. Kitu taikiniu jie vadina Mariupolį.

„Turime ir toliau judėti į priekį. Bijome mirti, bet suprantame, kad kitos išeities nėra. Turime eiti į priekį ir išvyti priešą iš čia“, – sakė „Seryj“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(207)
(2)
(205)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: