„Sanitarinės zonos“ sukūrimas. Peskovas paaiškino, ką Putinas sugalvojo padaryti Ukrainoje  (0)

Anot Kremliaus lyderio atstovo spaudai, Kijevui iš Vakarų sąjungininkų gaunant tolimojo nuotolio ginkluotę, karinė infrastruktūra bus perkelta į saugų atstumą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-15 „Sanitarinės zonos“ sukūrimas. Peskovas paaiškino, ką Putinas sugalvojo padaryti Ukrainoje  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sanitarinėje zonoje“, apie kurios sukūrimą neseniai paskelbė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, nebus karinės infrastruktūros, į kurią galėtų smogti Ukrainos kariuomenė. Taip neva siekiama užtikrinti civilių apsaugą. Tai birželio 14 dieną paskelbė Rusijos Federacijos vadovo spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas.

„Kalbame apie tai, kad iš Kijevo režimo kontroliuojamos teritorijos vykdomi socialinės infrastruktūros, civilių gyventojų bombardavimai, o Kijevo režimui kuriant daugiau tolimojo nuotolio ginklų reikės perkelti karinę infrastruktūrą į sanitarinį atstumą“, – sakė Peskovas.

Birželio 13 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas susitikime su Rusijos armijos vadais pareiškė, kad Kremlius gali svarstyti galimybę Ukrainoje sukurti „sanitarinę zoną“, jei tęsis Rusijos regionų apšaudymas.

 

Birželio 14 d. Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas pasiūlė, kad „sanitarinės zonos“ sąvokoje būtų daroma prielaida, kad tokia juosta turėtų eiti išilgai Lvivo sienų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(20)
(-16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (0)