[ŽT] JAV užkniso, ką išdarinėja Rusija. Gali smogti su F-22 „Raptor“  ()

JAV oro pajėgų naikintuvai F-22 „Raptor“ yra dislokuoti Centrinės vadovybės atsakomybės zonoje dėl pavojingų Rusijos orlaivių veiksmų regione.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas dėl provokuojančių Rusijos veiksmų Artimuosiuose Rytuose dislokavo naujausius kovinius lėktuvus. Kalbama apie naikintuvus F-22 „Raptor“, kurie yra dislokuoti JAV armijos Centrinės vadovybės atsakomybės zonoje* dėl pavojingų Rusijos orlaivių manevrų. 

Tai pranešė vadovybės spaudos tarnyba.

Pareiškime teigiama, kad Rusijos orlaiviai regiono oro erdvėje reguliariai atlieka neprofesionalius manevrus, todėl kyla konflikto paaštrėjimo rizika. Maskva savo veiksmais pažeidžia šalių sudarytus susitarimus užkirsti kelią konfliktinėms situacijoms. 

 

F-22 dislokavimas Artimuosiuose Rytuose rodo paramą ir saugumo stiprinimą regione. Vašingtonas kartu su savo sąjungininkais yra įsipareigojęs siekti stabilumo šioje srityje, pažymėjo Centrinė vadovybė.

*apima Artimuosius Rytus (įskaitant Egiptą), Centrinę Aziją ir kai kurias Pietų Azijos dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()