Pavojinga žinia. Rusai pavogė numušto MQ-9 „Reaper“ technologijas. Skelbiama, kur jas panaudojo  ()

Rusijos ekspertas Sergejus Truchačiovas mano, kad naujieji dronai „Sirius“ gali gerokai sustiprinti Rusijos ginkluotąsias pajėgas per karą Ukrainoje, tačiau kol kas nežinoma, ar jie bus priimti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-16 Pavojinga žinia. Rusai pavogė numušto MQ-9 „Reaper“ technologijas. Skelbiama, kur jas panaudojo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad JAV karinio jūrų laivyno bepiločio MQ-9 „Reaper“ nuolaužų užgrobimas padėjo Rusijai užbaigti sunkųjį droną „Sirius“. Apie tai Rusijos tinklalapiui „Cargrad“ pranešė technikos ir informacijos saugumo ekspertas Sergejus Truchačiovas.

Anot jo, „Sirius“ kokybė pasirodė „aukštesnė nei vidutinė“, lyginant su kolegomis iš JAV, Izraelio ir Kinijos. Sukurti tokį droną tapo įmanoma dėl technologijų, gautų tiriant nuskendusio MQ-9 „Reaper“ liekanas. Jis nepatikslino, kokias technologijas rusai pavogė.

Truchačiovas pridūrė, kad rusai neseniai išbandė „Sirius“ ir patikrino jo galimybes. Pasak eksperto, naujasis rusiškas dronas aprūpintas dviem turbo varikliais ir be degalų papildymo gali skristi apie 30 valandų, pakildamas iki 7000 m aukščio.

 

Drono greitis siekia 180 km/val, todėl kai kurių konkurentų jam aplenkti nepavyks, tačiau savo nuotoliu – 3000 km – juos neva lenkia. Dar vienu „Sirius“ privalumu ekspertas pavadino apsaugą nuo aptikimo, dėl kurios kai kuriems radarams jis turėtų būti nematomas. Dronas gali nešti 300 kg sveriantį kovinį krovinį ir, anot Truchačiovo, ženkliai padės okupantams kare Ukrainoje.

 

„Sirius“ yra Rusijos įmonės „Kronstadt“ projektas, kuriame pritaikomos žvalgybinio drono „Orion“ idėjos. Pagal kūrėjų planą naujasis modelis turėtų numesti aviacinės bombos KAB-100, didelio sprogimo aviacinės bombos FAB-100, laisvai krintančios bombas RBK-500U. Taip pat tikimasi, kad dronas bus ginkluotas valdomomis ir nevaldomomis raketomis.

Primename, kad kovo 14 d. Rusijos naikintuvas Su-27 virš Juodosios jūros perėmė amerikietišką droną MQ-9 „Reaper“. Dėl sraigto pažeidimo pastarasis įkrito į vandenį ir nuskendo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(17)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()