[ŽT] „Tie, kurie nepaklūsta, turi būti sunaikinti.“ Prognozuojami dideli įvykiai Rusijoje  ()

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininko Romano Svitano, Rusija kurs vieningą galios vertikalę tarp karinių formacijų, o nepaklūstantys Rusijos gynybos ministerijai bus sunaikinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas bando visas privačias karines kompanijas pajungti Gynybos ministerijos jurisdikcijai, o nesutinkantys su šia tvarka bus naikinami. Apie tai birželio 15 d. interviu TSN papasakojo karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas.

„Tai yra logiškas bendros kariuomenės vadovavimo sistemos valdymas. Ji neleidžia jokiems „svetimiems organizmams“ būti nei jos viduje, nei šalia. Juos arba sutraiškys, arba sugers“, - aiškino ekspertas.

Svitanas taip pat pažymėjo, Putino tikslas šiuo ėjimu - griežta valdžios ir kontrolės vertikalė. Privačios karinės kompanijos, tokios kaip Jevgenijaus Prigožino „Wagner“, yra pavojingos ginkluotosios pajėgos, tiesiogiai nepaklūstančios tai vertikaliai valdžios struktūrai.

 

„Tie, kurie nepaklūsta, turi būti sunaikinti. Į šią paradigmą dabar įtrauktos visos jėgos struktūros, įskaitant karinę-politinę Rusijos vadovybę. Dabar jos sukurs bendrą galios vertikalę tarp karinių formacijų ir paims Prigožino organizuotą nusikalstamą grupuotę“, - pridūrė Svitanas.

(9)
(14)
(-5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: