Grėsmė egzistuoja. Kodėl Rusijai naudinga dislokuoti taktinius branduolinius ginklus Baltarusijoje  ()

Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad Rusijos branduoliniai ginklai neva pradėjo judėti į Baltarusijos teritoriją. Atrodo, kad jis fantazuoja, kad pats jiems vadovaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Opozicinė Baltarusijos žurnalistė Natalija Radina tai papasakojo „24 kanalui“. Ji paaiškino, kodėl Rusijai naudinga perkelti branduolinius ginklus į Baltarusijos teritoriją.

Kol Lukašenka svajoja apie tai, kaip jis valdys taktinius branduolinius ginklus, Rusijoje tai neigia. Greičiausiai Baltarusijos prezidentas iš tiesų neturės su tuo nieko bendro, spėjo Radina. Tačiau ginklų patalpinimas Baltarusijos teritorijoje kels grėsmę Ukrainai ir NATO kaimyninėms šalims.

„Kad Putinas gali duoti įsakymą panaudoti šiuos branduolinius ginklus, neabejoju. Tiesą sakant, jis yra dislokuotas mūsų šalies teritorijoje šiuo tikslu. Galima sakyti, kad tai yra branduolinis šantažas, bet grėsmė iš tiesų egzistuoja“, - užsiminė opozicijos žurnalistė.

Ji taip pat priminė vieno amerikiečių eksperto pasiūlymą. Jis dar gerokai prieš šiandienos įvykius prognozavo branduolinio ginklo dislokavimą Baltarusijos teritorijoje ir manė, kad V. Putinui jo reikia, kad galėtų smogti Ukrainos ar vienos iš NATO valstybių teritorijai.

 

„Vadinasi, galimas atsakomasis smūgis turėtų būti suduotas Baltarusijos, o ne Rusijos teritorijoje. Ir tame yra tam tikra logika. Žinant, kokie bepročiai yra Putinas ir Lukašenka, tokie scenarijai neatmestini. Pats diktatorius, sakydamas, kad jis kontroliuos šias raketas, kimba į atlapus. Jį nepaprastai erzina, kad visas pasaulis supranta: jis yra Kremliaus marionetė ir nieko nekontroliuoja net Baltarusijoje“, - aiškino Natalija Radina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(7)
(-5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()