„Kariuomenė subyrės į šipulius.“ JAV generolas skelbia, ko paniškai bijo Putinas  ()

V. Putiną kausto baimė dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV kariuomenės Europoje vadas Benas Hodgesas mano, kad operacija Kryme yra pagrindinė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo planų dalis. Ji taip pat turėtų turėti rimtų pasekmių – išvaryti iš pusiasalio Rusijos daliniai suskils.

Į atsargą išėjęs JAV generolas leitenantas Benas Hodgesas  įsitikinęs, kad kariuomenė, patyrusi vieną triuškinantį pralaimėjimą, dažnai atsitraukia ir pralaimi. Rusams tas triuškinantis pralaimėjimas bus Krymo deokupacija. Jei pusiasalis bus deokupuotas, okupanto daliniai paliks teritoriją arba subyrės.

„Nemanau, kad dabar galima rasti per daug rusų karių, kurie tikrai nori būti Ukrainoje. Jie negina savo tėvynės – niekas nebetiki ta nesąmone“, - sakė Hodžesas.

Benas Hodžesas teigė, kad jei Ukrainos pajėgoms pavyks surengti kontrpuolimą per ateinančias kelias savaites ar mėnesius ir tada smogti Krymui, yra didelė tikimybė, kad „Rusijos daliniai paliks teritoriją arba subyrės į šipulius“.

 

Mūšis dėl Krymo yra lemiamas veiksnys, kuris, pasak į atsargą išėjusio generolo leitenanto, parodys, kas laimės karą. Jis įsitikinęs, kad jei Rusija praras pusiasalį, V. Putinas patirs didelį spaudimą. Ukrainai Krymo grąžinimas būtų ne tik didelė pergalė, bet ir platformos, nuo kurios Rusija galėtų pradėti dar vieną karą, panaikinimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(1)
(73)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: