[ŽT] Rusų noras susprogdinti Zaporožės AE. Skelbiama pagrindinė priežastis  ()

Okupantai toliau kontroliuoja Zaporožės atominę elektrinę Energodare, o prezidentas Vladimiras Zelenskis neatmeta, kad jie gali ją susprogdinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vadovas teigia, kad Rusija gali žengti tokį žingsnį dėl atominės elektrinės Zaporožėje, nes tai būtų įrankis daryti įtaką Vakarams. Akivaizdu, kad Kremlius per pasaulio lyderius sieks priversti Kyjivą sudėti ginklus po branduolinės atakos. Priešui to reikia, kad destabilizuotų padėtį ir priverstų pasaulio bendruomenę spausti Ukrainą.

Nereikėtų pamiršti, kad ne taip seniai Rusija jau įvykdė teroristinį išpuolį, sukėlusį technogeninę katastrofą. Iš tiesų jie susprogdino Kachovkos hidroelektrinę – dėl to buvo apsemtos dešimtys gyvenviečių.

„Rusija nori susprogdinti (Zaporožės aut. past.) atominę elektrinę. Nes, kaip ir (Kachovkos aut. past.) užtvankos atveju, jų nedomina Ukrainos saugumas. Jiems čia visą laiką reikia destabilizacijos ir jie nori, kad pasaulis darytų spaudimą Ukrainai dėl galimybės, kurios jiems reikia šiam konfliktui užbaigti“, - sakė V. Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(5)
(12)

Komentarai ()