Skelbiama, kad į karą atvyko elitinės „Tigro pajėgos“ iš Sirijos  ()

Rusijos Federacijos okupacinės armijos gretose Ukrainoje veikia tariamai „elitiniai“ Sirijos „Tigro pajėgų“ grupuotės kovotojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodė pirmieji pranešimai, kad Rusijos armija gavo pastiprinimą iš Sirijos. Rusijos ginkluotųjų pajėgų gretose Ukrainoje pastebėti „Tigro pajėgų“ kovotojai. Sirijos kovotojai aktyviai filmuoja vaizdo įrašus apie savo dalyvavimą agresijoje prieš Ukrainą.

Pasak gandų, tai Sirijos diktatoriaus Basharo al Assado „Tigro pajėgų“ dalinio kovotojai. Šiai grupei vadovauja brigados generolas Suhelis al-Hassanas.

Situaciją komentavo Izraelio gynybos pajėgų karininkas, karo stebėtojas Yigalas Levinas. Anot jo, „Tigro pajėgos“ laikomos elitiniu Assado kariuomenės taktiniu vienetu.

 

„Tigro pajėgos“ kažkada buvo specialiosios oro pajėgų pajėgos, šiandien tai jau ištisas atskiras padalinys. Jį sudaro tik iš alavitų užverbuoti atstovai (sirų mažumos, kuri tuo pat metu valdo šalį, tarp jų Assadas ir jo klanas).

Kiek Sirijos kovotojų buvo išsiųsta į Ukrainos frontus, nežinoma. Greičiausiai jų nėra per daug.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(43)
(-38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()