[ŽT] Žaibiška operacija. SBU agentai akimirksniu supakuoja FSB šnipą (Video)  ()

Vinicoje sulaikytas dar vienas Rusijos FSB agentas, užsiėmęs antsrkydžio prieš miestą rengimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užduotį vyras birželio pradžioje gavo iš Rusijos FSB. „Siekdamas ją įvykdyti, užpuolikas kasdien vaikščiojo regiono centro gatvėmis ir slapta fiksavo gynybos pajėgų bazių ir judėjimo vietas. Pirmiausia bandė nustatyti vietas, kuriose yra didžiausia karinės technikos koncentracija, galimai perkėlimui į frontą besiruošiančių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių sunkioji ginkluotė,“ rašoma pranešime.

Ukrainos saugumo tarnybos agentai taip pat pažymėjo, kad sulaikytasis bandė nustatytų karinių objektų apsaugos lygį. Rusijai jis bandė nurodyti taikinių vietas būsimiems antskrydžiams.

Ukrainos saugumo tarnybos agentai sulaikė rusų agentą, jo nusikalstami veiksmai buvo užfiksuoti.

Tyrimo duomenimis, išdavikas yra ginkluotą Rusijos Federacijos agresiją palaikęs 30-metis Vinicos gyventojas, kuris dėl savo prokremliškų pažiūrų pateko į FSB akiratį, buvo užverbuotas vykdyti žvalgybinę ir ardomąją veiklą prieš Ukrainą. Pagal Rusijos specialiosios tarnybos nurodymus, išdavikas turėjo siųsti jiems žvalgybos informaciją elektroninių žemėlapių ir nuotraukų pavidalu“, – pridūrė Saugumo Ukrainos saugumo tarnyba.

 

Kratos metu pas sulaikytąjį buvo rastas mobiliojo ryšio telefonas, kuriuo jis vykdė priešo užduotis. Nusikaltėliui gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

(171)
(1)
(170)

Komentarai ()

Susijusios žymos: