[ŽT] Kiek puolimo brigadų metė Ukraina. Laukia ypatingas mūšis  ()

Jau keletą dienų Ukrainos kariuomenė fronte vykdo aktyvią kontrpuolimo fazę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą karinė vadovybė įtraukė tik tris iš 12 parengtų brigadų. Pagrindinis mūšis dar laukia.

Tai pranešė RBC-Ukraina, remdamasi „Reuters“.

Ukraina operacijoms dislokavo 12 brigadų, iš kurių devynios apmokytos ir aprūpintos Vakaruose, teigia analitikai. Į brigadą paprastai įeina ne mažiau kaip 3,5-4 tūkstančiai karių. Tuo pat metu, kaip rašo laikraštis, suformuotos ir aštuonios Vidaus reikalų ministerijos šturmo brigados, kurios sudaro 40 tūkstančių žmonių.

Lenkijos karo analitikas Konradas Muzyka, atidžiai stebintis karą, sakė, kad kol kas tik trys iš 12 brigadų dalyvavo pietryčių Ukrainos veiksmuose.

Jau keletą dienų Ukrainos kariuomenė fronte vykdo aktyvią kontrpuolimo fazę. Birželio 15-osios ryto duomenimis, Ukrainos ginkluotosios pajėgos neprarado nė vienos užimtos pozicijos ir žengia į priekį Berdiansko, Mariupolio ir Bachmuto kryptimis. Šiuo metu mūšiai vyksta Makarivkos apylinkėse, Mariupolio kryptimi - Novodanilovkos ir Novopokrovkos apylinkėse. Be to, Karo studijų instituto duomenimis, Ukrainos gynybos pajėgos smogė 20-osios įsibrovėlių kombinuotųjų ginklų armijos vietai Luhansko srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(0)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: