[ŽT] Paskelbtas 2022 m. derybų Rusijos reikalavimų sąrašas Ukrainai. Ko tikėjosi Kremlius  (1)

2022-ųjų vasario 24 dieną Rusija pradėjo didžiulę invaziją į Ukrainą. Kitą mėnesį Stambule įvyko Rusijos ir Ukrainos derybos. Netrukus Rusija apkaltino Ukrainą atsisakius derėtis ir vietiniai propagandos šaltiniai teigė, kad Ukrainos valdžia, galima sakyti, atmeta taiką. Bet ko norėjo Kremlius?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandos šaltiniai paskelbė Kremliaus reikalavimų Ukrainai sąrašą, kurie buvo išsakyti 2022 metų kovą Stambule vykusiose derybose, praneša TSN. Vienas iš pagrindinių Rusijos reikalavimų buvo Ukrainos kariuomenės mažinimas vykdant vadinamąją „demilitarizaciją“.

Rusija reikalavo, kad Ukraina gerokai sumažintų Ukrainos ginkluotąsias pajėgas - tiek technikos, tiek personalo skaičių. Teigiama, kad pagal Rusijos fantazijas, Ukraina turėtų optimizuoti savo gynybos personalą, o ne ginti teritoriją.

Propagandistų paskelbtame sąraše nurodoma, kad Rusija reikalavo, kad Ukraina sumažintų tankų skaičių iki 342, Kyjivas norėjo 800. Maskva taip pat reikalavo sumažinti Nacionalinės gvardijos karių skaičių nuo 50 000 iki 15 000.

 

Be to, Kremlius norėjo, kad Ukraina sumažintų turimų artilerijos pabūklų skaičių iki 519, o Ukraina norėjo likti prie 1900.

Rusija kėlė tokius reikalavimus ir tada vaidino pasipiktinimą, kad Ukraina atsisako derėtis.

(5)
(37)
(-32)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: