Delegacija apstulbo: Putinas parodė taikos sutartį su Ukraina. „Viskas sutarta ir pasirašyta.“ (Video)  ()

V. Putinas nustebino visus „taikos sutartimi“ su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dar kartą pasiskundė dėl „Ukrainos ir Vakarų nenoro sėsti prie derybų stalo su Maskva“ ir susitikime su Afrikos šalių vadovais, atvykusiais į Sankt Peterburgą birželio 17 d., parodė tam tikrą dokumentą, kurį jis pavadino „taikos sutarties projektu“ ir kurį Ukrainos, ir Rusijos delegacijos esą parafavo pernai Stambule vykusiose derybose. 

V. Putinas sakė, kad šioje „sutartyje“ kalbama apie „neutralumo ir saugumo garantijas Ukrainai“, ir skundėsi, kad Kyjivas „išmetė šį dokumentą į istorijos šiukšlyną“ po to, kai „Rusija išvedė savo karius iš Kyjivo“. Norėtume atkreipti dėmesį, kad Ukrainos valdžia ne kartą pabrėžė, jog Rusijos kariuomenės išvedimas iš Kijevo ir kitų šiaurinių regionų nebuvo savanoriškas Kremliaus sprendimas, tai buvo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo veiksmų, išstūmusių priešą iš šių teritorijų, rezultatas. 

 

V. Putino pademonstruotas „sutarties projektas“ rodė, kad Didžioji Britanija, Kinija, JAV, Prancūzija, Turkija ir Baltarusija turėjo būti Ukrainos saugumo garantai. 

Ukrainos pusė nepatvirtino šio „projekto“ autentiškumo ir kol kas nekomentavo Sankt Peterburge pademonstruoto dokumento.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(54)
(-50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: