Pasiekė žurnalistikos dugną. Prancūzijos televizija sukėlė skandalą – kas taip supykdė Ukrainą? (Video)  ()

Skandalingas vaizdo įrašas buvo nufilmuotas iš Rusijos užpuolikų pozicijų Rusijos okupuotose Ukrainos teritorijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzų televizijos kanalo TF1 žurnalistai, filmuodami Rusijos okupuotoje teritorijoje, pažeidė Ukrainos įstatymus. Tai socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Olegas Nikolenko.

„TF1 pranešimas, kad Rusijos kariai naikina naujus miestus okupuotose Ukrainos teritorijose, pasiekia naują žurnalistikos žemumą“, – pabrėžė diplomatinės tarnybos atstovas.

Jis pažymėjo, kad filmuodami savo reportažą prancūzų televizijos kanalo žurnalistai reklamuoja vadinamąją Rusijos armijos galią ir pridūrė, kad tokiais veiksmais daroma negarbė žuvusiųjų dėl Rusijos agresijos atminimui.

„Be to, TF1 lankėsi okupuotose teritorijose, pažeisdama Ukrainos įstatymus“, – reziumavo Nikolenka.

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos reakciją sukėlė vieno Prancūzijos televizijos kanalo žurnalistų reportažas, birželio 15 dieną paskelbtas „YouTube“. Šio straipsnio publikavimo metu vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas daugiau kaip 200 000 kartų.

 

 

TF1 reportažas buvo nufilmuotas iš Rusijos įsibrovėlių pozicijų laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose. Filmuotoje medžiagoje matomas kelias į Rusijos ginkluotųjų pajėgų pozicijas, taip pat okupantų apkasai.

Rusijos kariškiai pakomentavo situaciją su amunicija ir bepiločiais orlaiviais, taip pat papasakojo, kaip ginklai naudojami prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

Tuo tarpu televizija nemini, kas yra agresorius, nepateikia faktų iš platesnio Rusijos karo prieš Ukrainą konteksto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(35)
(-26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()