[ŽT] Ar Rusija turi galimybę numušti „Storm Shadow“?  ()

Ukraina aktyviai naudoja britų sparnuotasias raketas „Storm Shadow“, kurių veikimo nuotolis yra nuo 290 iki 560 km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio karo ekspertas Davidas Gendelmanas teigia kad „Storm Shadow“ ne tik naikina rusų personalą ir techniką, bet ir verčia okupantus eikvoti išteklius. Jis pažymėjo, kad sunku pasakyti, ar okupantai turi galimybių numušti „Storm Shadow“, nors ir giriasi tokiais pasiekimais.

„Po pirmojo „Storm Shadow“ šoko rusai kiek galėjo prisitaikė prie naujos grėsmės. Jie gali numušti tam tikrą procentą raketų, bet net ir iš to, ką matome, ne visos jos numušamos“, pabrėžė karo ekspertas.

„Storm Shadow“ yra Ukrainos pajėgų „ilgoji ranka“ - tai tikriausiai yra tolimiausio nuotolio ginklas, kurį Ukraina šiuo metu naudoja.

Dėl šios grėsmės rusai yra priversti:

  • naudoti daugiau oro gynybos priemonių prieš šias raketas;
  • užnugaryje išsklaidyti sandėlius ir vadavietes didesniais atstumais. Aerodromuose jiems tenka uždaryti kai kuriuos objektus.

„Tai yra papildomas bet kokių ilgo nuotolio ginklų efektas. Net ir perėmus raketą smūgis yra siunčiamas, nes sukuria daug papildomų problemų priešui. Jis turi atlikti daugybę maskavimo, išsklaidymo priemonių, skirti tam daug išteklių“, – pabrėžė Gendelmanas.

 

„Storm Shadow“ yra gana sunkiai susekamos ir numušamos. Šios sparnuotosios raketos turi STEALTH bruožų - radarams jos nėra visiškai nematomos, bet yra sunkiai pastebimos. Be to, „Storm Shadow“ efektyviai slepiasi reljefe, gali skristi labai žemai. Priartėjusi prie taikinio, „Storm Shadow“ pakyla, o tada neria link jo dideliu greičiu - tokie manevrai irgi apsunkina galimybes jas numušti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(47)
(1)
(46)

Komentarai ()