Branduoliniai ginklai gali būti grąžinti iš Baltarusijos į Rusiją. Lavrovas skelbia sąlygą  ()

Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerija tvirtina, kad sprendimas perduoti masinio naikinimo ginklus neva yra susijęs su karine Ukrainos parama iš Vakarų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-20 Branduoliniai ginklai gali būti grąžinti iš Baltarusijos į Rusiją. Lavrovas skelbia sąlygą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad branduoliniai ginklai Baltarusijos teritorijoje liks neribotą laiką po to, kai jie bus ten perkelti. Rusijos Federacija vis dar pasilieka teisę susigrąžinti branduolinius įrenginius, su sąlyga, kad JAV pašalins savo branduolines pajėgas iš Europos šalių, taip pat panaikins atitinkamą infrastruktūrą. Tai praneša RBC.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovai taip pat paminėjo Kremliaus veiksmų priežastis. Rusijos Federacijos sutarčiai dėl taktinių branduolinių ginklų dislokavimo Baltarusijos teritorijoje neribojamas joks terminas, patikslino Rusijos užsienio reikalų ministerija.

NVS šalių antrojo departamento direktorius Aleksejus Poliščiukas įvardijo JAV ir NATO kurso atsisakymą, kuriuo esą siekiama pakenkti sąjunginės Rusijos ir Baltarusijos valstybės saugumui ir suverenitetui, kaip branduolinių ginklų grąžinimo į Rusijos Federaciją sąlygą.

 

Anot jo, sprendimas perkelti branduolinius ginklus į Baltarusiją yra susijęs su karine Ukrainos parama iš Vakarų. Rusijos diplomatas taip pat paminėjo, kad Maskvos sąlygos „dėl saugumo garantijų“ nebuvo priimtos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(20)
(-16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()