„Politico“ skelbia sensaciją. Iš ko Rusija visiškai slapta perka aukščiausios kokybės šovinius  ()

Ekspertai tarp rusų amunicijos pastebėjo amerikietiškus šovinius „Orsis T-5000“ šautuvui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Politico“ praneša, kad amerikiečių kompanijos „Hornady“ gaminami šoviniai pasiekė Rusiją. „Wagner“ sukurtame vaizdo įraše buvo matyti, kad jų „Orsis T-5000“ šaudo amerikietiškais šoviniais.

„Hornady“ amunicija ir komponentai Rusijoje yra laisvai prieinami, kaip ir kita aukštos klasės užsienio karinė techniką“, – rašoma leidinyje.

Žurnalistų duomenimis, informacija apie šių gaminių pirkimą iš tikrųjų yra viešuosiuose interneto šaltiniuose - bet kuris vartotojas, turintis prieigą prie Rusijos tinklo ir žinantis tarptautinius muitinės klasifikavimo kodus, gali rasti išsamią informaciją apie sandorius, įskaitant importuotojus, tiekėjus ir produktų aprašymus.

Deklaracijoje, 2022 m. rugpjūčio 12 d. pateiktoje Rusijos valstybiniam registrui, Rusijos kompanija „Promtechnologija“ nurodė, kad planuoja įsigyti 102200 „Hornady“ švino kulkų partiją, skirtą „medžiokliniams šoviniams“, naudojamiems „civiliniuose šautuvuose“. Taip pat yra informacijos apie antrą deklaraciją su ta pačia data, kurioje - „Hornady“ tūtelės, kurios atitinka „338 Lapua Magnum“.

 

Steve'as Hornady, „Hornady“ generalinis direktorius, neigia per karą pardavinėjęs amuniciją Rusijai.

Kai tik Rusija įsiveržė į Ukrainą, mes tai nutraukėme“, – per trumpą telefono skambutį žurnalistams sakė Hornady.

Iš pradžių „Hornady“ atsisakė komentuoti, bet vėliau įmonė paprašė klausimus atsiųsti faksu arba per kurjerį. Gavęs dokumentus, Hornady pakartojo savo prieštaravimą šiuo klausimu.

Mes kategoriškai nieko neeksportuojame į Rusiją ir neturime leidimo eksportuoti į Rusiją nuo 2014 m. Mes nepritariame jokiam mūsų gaminių pardavimui jokiems Rusijos kalės vaikams ir jei galėsime išsiaiškinti, kaip jie tai įsigijo, imsimės visų galimų veiksmų, kad tai sustabdytume“, – sakė Hornady.

 

Verslininkas teigia, kad jo klientai perparduoti ir eksportuoti amunicijos negalėjo.

Atsakydamas į „Politico“ klausimus, „Wagner“ savininkas J. Prigožinas pažymėjo, kad jie turi „didelį kiekį NATO amunicijos, likusios iš Ukrainos kariuomenės“.

(8)
(21)
(-13)

Komentarai ()