[ŽT] Šoigu skelbia ultimatumą Ukrainai  ()

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu grasina smogti „sprendimų priėmimo centrams“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-20 [ŽT] Šoigu skelbia ultimatumą Ukrainai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šoigu pakartojo, kad Ukrainos pajėgos bando pulti Donecko ir Zaporižios, o rusai nuo birželio 4 dienos atmušė 263 jų atakas.

Jis tikina, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė planuoja smogti „Rusijos Federacijos teritorijai, įskaitant Krymą“ raketomis HIMARS ir „Storm Shadow“. „Šių raketų panaudojimas už specialiosios karinės operacijos ribų reikš visišką JAV ir Jungtinės Karalystės įsitraukimą į konfliktą ir iššauks neatidėliotinus smūgius sprendimų priėmimo centrams Ukrainos teritorijoje“, – sakė Šoigu.

Rusija ne pirmą kartą taip grasina. Rusija yra paskelbusi apie Zaporižios, Chersono, Donecko ir Luhansko sričių aneksiją (Krymas aneksuotas dar 2014 metais), tačiau karinių veiksmų šiuose regionuose nelaiko Rusijos puolimu. Kitaip tariant, Rusija akivaizdžiai supranta, kad šios teritorijos - ne Rusija. Tačiau Krymą Rusija yra paskelbusi esant už „specialiosios karinės operacijos ribų“ - smūgiai jam ir Rusijos teritorijai pasak Kremliaus yra negalimi. Ukrainai tai, žinoma, nerūpi - Krymas pagal tarptautinę teisę yra Ukrainos teritorija. 

(23)
(42)
(-19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: