Netikėta žinia! Prancūzija staigiai pakeitė nuomonę dėl Ukrainos stojimo į NATO  (2)

Prancūzijos valdžia nusprendė remti Ukrainos narystę NATO Lenkijos ir Baltijos šalių pavyzdžiu, siekdama padidinti spaudimą Rusijai, praneša vietos žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzija pakeitė savo poziciją ir dabar palaiko Ukrainos narystę Šiaurės Atlanto aljanse. Paryžius mano, kad tai gali paveikti Rusiją ir kartu įtikinti Kijevą derėtis su Rusijos Federacija „kai ateis laikas“. Apie tai rašo prancūzų leidinys „Le Monde“.

Neseniai, birželio 12 d., Prancūzijoje Eliziejaus teisme vykusiame Gynybos tarybos posėdyje Ukrainos galimybė įstoti į NATO buvo svarstoma „kaip nepriklausoma saugumo garantija“.

„Tai gali atgrasyti Rusiją nuo karo tęsimo arba, pasibaigus konfliktui, užkirsti kelią bet kokiai tolesnei agresijai“, – aukštų Prancūzijos pareigūnų logiką aiškina leidinys.

Be to, Paryžius mano, kad užuominos apie Ukrainos narystės NATO perspektyvą kartu gali įtikinti Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį pradėti derybas su Rusija, kai jis nuspręs, kad tam bus tinkamas laikas.

 

Prancūzijos pozicijos pasikeitimas, kurį „Le Monde“ vadina „uvertiūra“, reiškia, kad Prancūzija priartėjo prie pozicijos, kurią pirmiausia palaiko Lenkija ir Baltijos šalys, kurios yra Ukrainos stojimo į NATO šalininkės.

„Prancūzijos pozicija dabar artimesnė Lenkijos nei Vokietijos pozicijai“, – pokalbyje su „Le Monde“ patvirtino anonimiškumo pageidavęs užsienio diplomatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai (2)