Rusija paskelbė apie „Paskutiniojo Teismo dienos“ drono bandymus: ką jis gali?  ()

Branduolinis povandeninis laivas „Belgorod“ gabens ir paleis karo bepiločius orlaivius „Poseidon“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitą vasarą Rusija ketina atlikti pirmuosius branduolinio jūrų bepiločio „Poseidon“ bandymus. Apie tai rašo Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi šaltiniu karinės pramonės srityje.

Anot jo, artimiausiu metu bepilotį orlaivį „Poseidon“ ketinama paleisti iš „Belgorod“ branduolinio povandeninio laivo. Pirmiausia kūrėjai patikrins, kaip veikia atominė elektrinė.

Vyriausiasis Rusijos karinio jūrų laivyno vadas admirolas Nikolajus Evmenovas savo ruožtu sakė, kad rusai ketina iki metų pabaigos pradėti eksploatuoti projekto 09852 eksperimentinį povandeninį laivą „Belgorod“. Laivas gabens ir paleis jūrinius dronus „Poseidon“.

„RIA Novosti“ duomenimis, „Poseidon“ dronas anksčiau buvo vadinamas „Status-6“, o NATO jam suteikė kodinį pavadinimą „Kanyon“. Iš esmės tai yra valdoma 20 m ilgio, 1,8 m skersmens ir 100 tonų masės torpeda, skirta atakuoti pakrantėje esančius taikinius ir susprogdinti branduolinę galvutę. Tikimasi, kad dėl smūgio priešas nukentės nuo sprogimo bangos, radioaktyviosios taršos, cunamio ir kitų niokojančių padarinių.

 

„Poseidoną“ Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savo pranešime Federalinei Asamblėjai pirmą kartą paminėjo 2018 m. Anot jo, nepilotuojamose transporto priemonėse bus tiek įprastiniai, tiek branduoliniai ginklai, kurie leis pataikyti į įvairius taikinius, įskaitant lėktuvnešių grupes, pakrančių įtvirtinimus ar infrastruktūros objektus. Po to Vakarų žiniasklaida jį pavadino „Paskutiniojo teismo dienos dronu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(11)
(-9)

Komentarai ()