Pavojus Juodojoje jūroje. Rusija rado būdą paslėpti savo galingiausią karo laivą (Foto)  ()

Pasak žurnalistų, Rusijos karinis jūrų laivynas užmaskavo fregatą „Admiral Essen“, siekdamas suklaidinti Ukrainos bepiločius orlaivius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Juodosios jūros laivynas bando užmaskuoti laivą „Admiral Essen“. Laivas buvo perdažytas naujomis spalvomis. Tai tamsūs dažai, uždažyti vienoda pilka schema, kuri skirta apgauti Ukrainos dronus. Apie tai praneša „Naval News“.

Žurnalistų teigimu, projekto 11356P fregatos vaidina svarbų vaidmenį Rusijos atakose prieš Ukrainą. Kiekviena iš jų gali gabenti po 8 sparnuotąsias raketas „Kalibr“. Jos taip pat yra pajėgiausi Rusijos Juodosios jūros laivyno karo laivai ir tarnauja kaip flagmanai po kreiserio „Moskva“ nuskandinimo 2022 m. balandį.

Leidinys rašo, kad Ukrainos karinio jūrų laivyno dronai ne kartą skverbėsi į Sevastopolio uostą. Jie yra tikra grėsmė. Dronų operatoriai vadovaujasi vaizdo kameromis.

 

Pranešama, kad tai ne pirmas kamufliažas, kurį Rusija panaudojo nuo plataus masto invazijos pradžios 2022 m. Praėjusių metų kovą, praėjus vos kelioms savaitėms po paleidimo, Rusijos karinis jūrų laivynas pradėjo keisti laivų spalvas Juodojoje jūroje.

 

„Klausimas, ar naujasis kamufliažas bus efektyvus, lieka atviras. Rusijos karinio jūrų laivyno požiūriu tai geriau nei nieko“, – pažymėjo žurnalistai.

Nors šis triukas nebuvo matytas dešimtmečius, jį greitai pastebėjo jūrų istorikai. Antrojo pasaulinio karo metu nacių Vokietijos Kriegsmarine panašią kamufliažą taikė mūšio laivui K.M.S. Bismarkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(11)
(-2)

Komentarai ()