„Rusams didelė staigmena. Smogė nežinomu ginklu“ (Foto)  ()

Rusai pasimetę - tiltai atakuoti nežinomu ginklu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina pribloškė rusus ir sudavė galingą smūgį į Chersono srities ir Krymo pasienyje esančius tiltus nežinomu ginklu. Judėjimas trumpiausiu keliu iš pusiasalio į Pietų frontą buvo sustabdytas. Ryte, pasirodžius pirmosioms nuotraukoms, karo propagandistai ir Rusijos valdžia pradėjo domėtis, ką būtent Ukraina panaudojo. Rusai teigia, kad tiltas atakuotas sparnuotomis raketomis „Storm Shadow“.

Artimiausias taškas nuo Ukrainos pozicijų iki tilto yra 123 km atstumu.

Karo ekspertas Aleksandras Kovalenko tvirtina, kad tai nebuvo britų raketos, nes jei jos būtų panaudotos, tiltas būtų buvęs visiškai sunaikintas.

„Tai nėra „Storm Shadow“, kurios kovinė galvutė sveria 450 kg. Tiesą sakant, nuo „Storm Shadow“ Čongaro tiltas turėjo pavirsti nuolaužų krūva. Nuotraukose matyti, kad tiltas tik apgadintas“, - rašo jis.

Iki galo neaišku, ar buvo apgadintas geležinkelio tiltas. Pusiasalio okupacinė administracija praneša, kad buvo apgadintas Čongaro tiltas. Tačiau kai kurie Rusijos „Telegram“ kanalai praneša apie žalą ir geležinkelio tiltui.

Kelias per Čongarą yra trumpiausias kelias iš Krymo į Zaporižios fronto sektorių, kur veržiasi Ukrainos kariuomenė. „Wall Street Journal“ žurnalistas Jaroslavas Trofimovas mano, kad tiltų apgadinimas lems rimtas logistikos problemas, kurios kils aprūpinant Rusijos pajėgas pietų Ukrainoje.

 

Tarp pusiasalio ir Chersono srities dabar naudojamas aplinkkelis per okupuotą Armianską.

Ukraina atakų prieš tiltus nekomentavo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(1)
(91)

Komentarai ()

Susijusios žymos: