„Beveik visi kariai yra arba nužudyti, arba paimti į nelaisvę, arba sužeisti.“ Skelbiamas žiaurus mūšis prie Bachmuto, suplėšytas frontas  ()

Ukrainos kontrpuolime Rusijos 57-oji brigados daliniai buvo visiškai sunaikinti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-27 „Beveik visi kariai yra arba nužudyti, arba paimti į nelaisvę, arba sužeisti.“ Skelbiamas žiaurus mūšis prie Bachmuto, suplėšytas frontas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 24 d., „Wagner“ šturmuojant Rusijos miestus, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 3-oji puolimo brigada suplėšė Rusijos gynybą pietiniame Bachmuto flange. Atkovotos reikšmingos teritorijos, išvalyti Rusijos įsitvirtinimai Severskij Doneco-Donbaso kanalo pakrantėse.

Išsamiomis detalėmis pasidalijo buvęs „Azov“ pulko vadas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų majoras Maksimas Žorinas su šaukiniu „Mozė“.

„Vakar (birželio 24 d., šeštadienį) buvo labai darbinga diena, aš čia ne apie cirką su Prigožinu. Mūsų 3-ioji puolimo brigada sėkmingai atliko puolimo operacijas Bachmuto kryptimi. Rezultatas per vieną dieną – iš viso buvo atgauta daugiau nei kilometro priešo apkasų eilė“, – sakė Žorinas.

Jis patikslino, kad už šį fronto sektorių buvo atsakinga Rusijos 57-oji brigada, kuri desperatiškai stengėsi likti šiame sektoriuje. Nepavyko.

Tai buvo operacija su labai sunkiais apkasų mūšiais. Kai kurie vyko 1-2 metrų atstumu. Rusų kariai, ypač 57-oji brigada, rimtai priešinosi. Rusai kovojo dėl kiekvienos pozicijos. Jie, beje, nežinojo, kas vyksta namuose. Tikriausiai dėl to ir taip ir draskėsi“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų majoras.

 

Šiame Ukrainos kontrpuolime Rusijos 57-osio brigados daliniai buvo visiškai sunaikinti.

Beveik visi kariai yra arba nužudyti, arba paimti į nelaisvę, arba sužeisti“, – pareiškė Žorinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(5)
(93)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: