„Jis pasmerktas.“ Putinas savo išdavikų taip lengvai nepaleidžia  ()

„Wagner“ lyderis Baltarusijoje gali būti eliminuotas artimiausiu metu, o pats Aleksandras Lukašenka net nekontroliuoja savo saugumo pajėgų, mano Valerijus Kondratiukas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-26 „Jis pasmerktas.“ Putinas savo išdavikų taip lengvai nepaleidžia  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas ir buvęs Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Valerijus Kondratiukas mano, kad „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas turėjo būti pašalintas vos prasidėjus konfliktui su Rusijos gynybos ministerija. Bet Putinas tokio įsakymo nedavė, nes jam buvo naudinga, kad visas nesėkmes fronte sugertų ministerija, o ne jis.

„Pasak Prigožino, atsižvelgiant į Putino kerštingumą ir priešų naikinimo reputaciją, nuosprendis bus įvykdytas artimiausiu metu“, – sakė Valerijus Kondratiukas.

Jis pasakojo, kaip 2008 metais per Nepriklausomos Valstybių Sandraugos žvalgybos tarnybų susitikimą buvęs FSB vadovas Aleksandras Bortnikovas labai nerimavo dėl opozicinio Rusijos politiko Boriso Berezovskio, kuris po Maidano slapstėsi Ukrainoje. „Tuomet mūsų šalies vadovybė paklausė, kam jo reikia, juk jis jau marginalus politikas. Tada tiesiogiai gavo atsakymą iš FSB vadovo Bortnikovo: „Ar įsivaizduojate, kad Putinas man skambina kiekvieną rytą ir klausia, kada jis bus sunaikintas?“ – pasakojo Kondratiukas.

 

Anot jo, Prigožinas turėjo būti likviduotas konflikto su Rusijos gynybos ministerija pradžioje, tačiau Putinas tokio nurodymo nedavė, nes jam buvo naudinga, kad Prigožinas priskiria visas nesėkmes fronte gynybos ministrui Sergejui Šoigu ir generalinio štabo viršininkui Valerijui Gerasimovui. 

Kalbant apie saugumo garantijas, kurias maištininkui Prigožinui suteikė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, Valerijus Kondratiukas mano, kad Lukašenka nieko negali garantuoti, nes nekontroliuoja savo saugumo pareigūnų. Viskas vykdoma per Rusijos FSB.

(11)
(5)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: