[ŽT] Putinas paskelbė kalbą, kuri „be perdėjimo nulems Rusijos likimą“. Ką pranešė diktatorius (Video)  (1)

Kremliaus spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pristatydamas šio vakaro Putino kalbą pabrėžė, kad ji „be jokio perdėjimo nulems Rusijos likimą“. Tai - pirmas Putino viešas pasisakymas po „Wagner“ maišto pabaigos birželio 24-osios vakarą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-26 [ŽT] Putinas paskelbė kalbą, kuri „be perdėjimo nulems Rusijos likimą“. Ką pranešė diktatorius (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Peskovas tarsi koks šoumenas iškėlė Putino kalbos svarbą dar prieš jos pradžią.  Tačiau nieko naujo ir įdomaus Putinas nepasakė.

Jevgenijus Prigožinas nutraukė „Wagner“ maištą ir vėliau paaiškėjo, kad jam buvo pažadėta, kad jokių kaltinimų nebus. Prigožinas iškeliaus į Baltarusiją, „Wagner“ smogikai bus prijungti prie reguliariųjų Rusijos pajėgų. Tačiau šio vakaro kalbą Putinas pradėjo patikinimu - „sukilimo organizatoriai sulauks teisingumo“. Putinas sakė, kad jie „išdavė šalį ir tuos, kurie buvo šalia“. Putinas sakė, kad tie „Wagner“ kariai, kurie nori pasitraukti į Baltarusiją, gali tai padaryti. Jei ne - gali pasirašyti sutartį su Rusijos ginkluotomis pajėgomis. „Wagner“, regis, nebeliks. Bent jau Rusijoje.

Tačiau tuomet Putinas ėmė girti Prigožino karinę organizaciją. „Wagner“ kariai įrodė, kad yra patriotai, kovojo Donbase. Ir nepaisant, savo veiksmų, jie apsisuko ir sustabdė tolesnį kraujo praliejimą. Noriu padėkoti „Wagner“ vadams,“ sakė Putinas.

 

Prieš pat Putino kalbos pradžią, buvo prognozuojama, kad įvyks griausmingas pareiškimas apie Jevgenijaus Prigožino likimą. Arba bus pakeista Gynybos ministerijos ir ginkluotųjų pajėgų vadovybė. Jei ne dėl Prigožino reikalavimų, tai bent jau dėl to, kad „Wagner“ maištas nebuvo sustabdytas dar neprasidėjęs. Bet nieko panašaus Putinas nepasakė.

Lukašenka, beje, irgi turėjo kalbėti šį vakarą, bet jo kalba atidėta iki rytdienos. Kas žino - galbūt bus paskelbta, kad „Wagner“ dabar veiks kaip Baltarusijos kompanija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(34)
(-31)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: