[ŽT] „FSB surado silpniausią Wagner vietą“ (Video)  ()

Britų žurnalistai pažymėjo, kad „vagneriečių“ kampanija prieš Rusijos sostinę buvo pasmerkta nesėkmei, nes vietoj deklaruotų 25 000 kovotojų į Maskvą išvyko tik 8 000.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-27 [ŽT] „FSB surado silpniausią Wagner vietą“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ginkluoto maišto priešakyje esantis Rusijos verslininkas Jevgenijus Prigožinas galėjo sustabdyti samdinių vilkstinės veržimąsi į Maskvą dėl Rusijos specialiųjų tarnybų keliamų grėsmių „Wagner“ vadovų šeimoms. Apie tai pranešė britų laikraštis „The Telegraph“, remdamasis šaltiniais JK saugumo tarnyboje.

Leidinys pažymi, kad Maskvos link patraukė ne daugiau kaip 8 tūkstančiai „vagneriečių“, o ne 25 tūkstančiai, kaip skelbta anksčiau, tad bet koks bandymas perimti Rusijos sostinės kontrolę būtų pasibaigęs pralaimėjimu.

Savo ruožtu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dabar bandys integruoti privačios karinės struktūros kovotojus į reguliariąją Rusijos armiją ir pašalinti buvusius jos vadus.

„Galime tik spėlioti, koks oficialus susitarimas buvo sudarytas, jei toks buvo. Kremlius šeštadienį pareiškė, kad J. Prigožinas vyks į Baltarusiją mainais už malonę dėl kaltinimo valstybės išdavyste“, – svarsto medžiagos autoriai.

Taip pat buvo pažymėta, kad J. Prigožinas dar nepateikė oficialių komentarų sandorio su Kremliumi tema. Vienintelis dalykas, kuris pasirodė viešoje erdvėje, buvo jo atsakymas į klausimą apie jo kampanijos prieš Maskvą rezultatus. Sėdėdamas automobilyje jis trumpai atsakė, kad savo veiksmais jis ir jo globotiniai „nudžiugino visus“.

 

Legiono „Rusijos laisvė“ vadas su šaukiniu „Cezaris“ birželio 26 d. sakė, kad Jevgenijaus Prigožino ir jo samdinių ginkluotas maištas parodė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šalies viduje nekontroliuoja padėties. Anot jo, tai reiškia, kad Rusijos Federacija mažai kuo skiriasi nuo bananų respublikos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: