„Tai yra vienintelis dalykas, kurį iš tikrųjų gavo Ukrainos armija.“ Skelbiama Prigožino dovana  ()

„Wagner“ žygis link Maskvos Ukrainos pajėgoms mažai kuo padėjo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-27 „Tai yra vienintelis dalykas, kurį iš tikrųjų gavo Ukrainos armija.“ Skelbiama Prigožino dovana  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prigožino „Wagner“ veržiantis Maskvos link, Ukrainos ginkluotosios pajėgos veržėsi keliomis kryptimis. Pasak gynybos viceministrės Hannos Maliar, Ukrainos pajėgos tuo metu sėkmingai judėjo rytuose. Buvo sumuštas ir rusų placdarmas prie Doneco upės. Ukrainos atsargos pulkininkas Vladislavas Selezniovas tvirtina, kad Ukrainos gynybos pajėgų sėkmė yra tik pačių ukrainiečių nuopelnas. „Wagner“ kampanija prieš Maskvą prie to neprisidėjo.

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms Prigožino maištas suteikė septynis pranašumus – tai šeši Rusijos sraigtasparniai, įskaitant du elektroninės karybos sraigtasparnius, taip pat orlaivis „Il-22M-11“, kurį sunaikino „Wagner“. Tiesą sakant, tai yra vienintelis dalykas, kurį iš tikrųjų gavo Ukrainos kariuomenė, nes šis lėktuvas daugiau niekada nedirbs prieš Ukrainos gynybos pajėgas“, – komentuoja Selezniovas.

Prigožinas pats kartojo, kad netrukdys karui prieš Ukrainą ir nori tik Sergejaus Šoigu ir Valerijaus Gerasimovo. Karui prieš Ukrainą jis ir netrukdė.

„Pagrindinis veiksnys, turintis įtakos priešo nuotaikai, yra efektyvus Ukrainos artilerijos darbas. Kuo daugiau dirbame, tuo daugiau įsibrovėlių likviduojame, tuo daugiau gėdos jaučia rusai", – sakė Selezniovas.

Kaip pabrėžia Selezniovas, Rusijos karinė vadovybė net nebandė perkelti personalo iš Ukrainos į Rusijos regionus, kad numalšintų Prigožino „maištą“. To ir nereikėjo, nes Maskvoje ir Maskvos regione tam yra pakankamai pajėgų. Taigi, „Wagner“ maištas prieš Rusijos karinę vadovybę neturėjo tiesioginės naudos - Ukraina ir toliau buvo puolama, rusų skaičius fronte nesumažėjo.

 

Kita vertus, 7 pranykę orlaiviai ir, atrodo, „Wagner“ saulėlydis ilgalaikėje perspektyvoje gali būti naudingi. Tokie lėktuvai kaip „Il-22“ virš Ukrainos tiesiog nesirodo, todėl nėra numušami, o dabar Rusija vieno neteko.

(52)
(0)
(52)

Komentarai ()

Susijusios žymos: