[ŽT] Šiurpi žinia, ką „Wagner“ daro Afrikoje  ()

„Wagner“ instruktoriai moko Centrinės Afrikos Respublikos karius pjauti galūnes, rauti nagus ir deginti žmones gyvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ samdiniai vykdo žudynes ir kankinimus Afrikos šalyse, kur treniruoja vietines armijas, praneša „The New York Times“.

JAV ir ES turėtų priskirti „Wagner“ tinklą teroristine organizacijai, rekomenduoja „The Sentry“, politinė organizacija, sprendžianti Afrikos problemas. „Wagner“ samdinių veiklą galima prilyginti karo nusikaltimams ir nusikaltimams žmoniškumui. Jie masiškai žudo ir kankina žmones, o Centrinės Afrikos Respublikoje taip pat fiksuojami išžaginimo atvejai.

Pastebima, kad „Wagner“ samdiniai moko CAR karius vykdyti tokius pat žiaurumus: kankinti, nupjauti galūnes, rauti nagus, pjaustyti kūną peiliais, deginti žmones gyvus. Be to, instruktoriai moko karius šnipinėti, kovoti plikomis rankomis, tardyti žmones. Jiems taip pat suteikiamos žinios, kaip naikinti taikinius bendruomenėse, kurios gali būti nusiteikusios prieš juos.

„Centrinės Afrikos Respublika tapo „Wagner“ grupės teroro laboratorija“, – sakė „The Sentry“ vyresnioji tyrėja Nathalia Dukhan.

„Wagner“ kovotojai Afrikoja kovoja su džihadistų grupuotėmis. Jie veikia Malyje ir remia generolus Sudane mainais už prieigą prie gamtinių išteklių ir politinės įtakos. Tačiau daugiausia „Wagner“ samdinių yra Centrinės Afrikos Respublikoje. Jie vienoje skurdžiausių pasaulio šalių nuo 2018 m. kerto miškus, kasa auksą ir deimantus ir, aišku, žudo civilius.

 

Rusijos Federacija oficialiai skelbia, kad „Wagner“ atlieka tik apsaugos funkcijas. „Tiek Centrinės Afrikos Respublika, tiek Malis kreipėsi į „Wagner“ su prašymu užtikrinti jų vadovybės saugumą“, – sakė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(51)
(-30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: