Cirkas įsisuko - Rusijos gynybos ministrą Sergejų Šoigu gali pakeisti Stevenas Seagalas? (Video)  (13)

Vienas iš pagrindinių deklaruotų „Wagner“ maišto birželio 24 dieną tikslų buvo gynybos ministro Sergejaus Šoigu pašalinimas. Kai maištas buvo numalšintas derybomis, buvo kalbama, kad Putinas greičiausiai atsisakys Šoigu. Yra daug versijų, kas jį gali pakeisti, bet viena yra labiau pašėlusi nei kitos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Labai prorusiškas Holivudo aktorius Stevenas Seagalas yra artimas Putino draugas. Ir gana ilgą laiką. Jis palaikė 2014 metais įvykdytą nelegalią ir nepripažintą Krymo aneksiją, ne kartą lankėsi Donbase. 2014 metais Seagalas netgi gavo Rusijos pilietybę.

2022 metais prasidėjusi Rusijos invazija į Ukrainą jo pažiūrų nė kiek nepakeitė. Invazija prasidėjo vasario 24 dieną, o jau kovą Seagalas Maskvoje šventė savo gimtadienį, kuriame dalyvavo daugybė Putinui artimų žmonių. Seagalas teigia, kad kuria dokumentinį filmą apie karą, bet tuo pačiu Putiną vadina didžiu lyderiu ir gina Rusiją nuo bet kokios kritikos.

Kodėl? Seagalo filmai yra neįtikėtinai blogos kokybės, todėl Rusijoje jie buvo labai populiarūs, kaip ir visi koviniai filmai. Rusijoje Seagalas yra daug didesnė žvaigždė nei JAV. Jis yra tikras aikido meistras - nors šis kovos menas neturi praktinės paskirties ir per visą istoriją niekada nebuvo panaudotas tikroje kovoje, Rusijai tokios nesąmonės labai patinka. Pats Putinas yra apsiskelbęs, kad yra kovos menų meistras. Seagalas kartais meluoja, kad naudodamas aikido metodus gali sulaužyti savo oponento rankas, bet, reikia pabrėžti, aikido niekada nebuvo, nėra ir nebus tikra kovos menų rūšis.

Stevenas Seagalas kovoja su visiškai nesipriešinančiais vyrais (aikido demonstracija Saratove):

Tačiau pagrindinė priežastis, kodėl Seagalas taip myli Rusiją tikriausiai yra prieglobsčio nuo kaltinimų seksualiniu priekabiavimu paieškos ir pinigai. Būdamas ne paties aukščiausio intelekto, kaip pasakoja scena su juo besidalinę žmonės, jis tikriausiai iš tikrųjų dievina galimybę būti šalia Putino. Daugybė aktorių pasakoja istorijas apie tai, kaip Seagalas prie jų nepadoriai lindo per atrankas ar filmavimo užkulisiuose. Seagalas ne vienai iš jų yra sumokėjęs.

 

Bet ar Seagalas gali tapti Rusijos gynybos ministru?

Seagalas - gynybos ministras ?

Šią savaitę ėmė sklisti gandai, kad Stevenas Seagalas gali tapti Rusijos gynybos ministru. Keista, bet šias naujienas labiausiai skleidžia iranietiški puslapiai, praneša „Newsweek“. Irano žiniasklaida teigia, kad remiasi „Sputnik“, o kai kurie pranešimai socialiniuose tinkluose netgi įvardino Seagalą kaip laikinai einantį gynybos ministro pareigas, kol bus padaryti oficialūs pareiškimai.

 

Ar tai tiesa? Ne. Panašu, kad iranietiška spauda supainiojo interneto memus su tikromis žiniomis. Seagalas buvo laikomas Rusijos pasiuntiniu ir turėjo kitokias simbolines diplomatines pareigas, bet neturi nei žinių, nei patirties, kad vadovautų Rusijos gynybos ministerijai. Jis net nekalba rusiškai.

Jei Šoigu bus keičiamas, greičiausiai jo vieta bus perduota Aleksejui Diuminui, Tulos gubernatoriui. Šis žmogus, kaip Rusijoje įprasta, karjerą kuria per ryšius su Putinu. Diuminas buvo Putino asmens sargybinis, tada buvo paskirtas į Rusijos Specialiųjų operacijų pajėgas ir rūpinosi 2014-ųjų Krymo aneksija. Diuminas netgi buvo apdovanotas kaip Rusijos Federacijos didvyris. Vėliau jis buvo gynybos ministro pavaduotoju. Kadangi jis turi karinės patirties ir yra visiškai priklausomas nuo Putino, jis būtų geras gynybos ministras. Na, bent jau saugus pačiam Putinui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(18)
(-8)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: