[ŽT] „Perimame strateginę iniciatyvą. Priešas gali patekti į operatyvinį apsupimą.“ Galinga žinia iš Zalužno (Video)  ()

„Turime visas prielaidas, kad priešą paimtume į operatyvinį apsupimą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 28 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas telefonu su JAV generolu Marku Milley aptarė situaciją fronte, sakydamas, kad Ukrainos kariuomenei pavyko perimti strateginę iniciatyvą. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Piotras Černikas „24 kanalo“ eteryje papasakojo, ką tai reiškia.

„Kalbama apie tai, kad mes dabar esame mūšių Rytų placdarme iniciatoriai. Tikrai turime visas prielaidas, kad priešą paimtume į operatyvinį apsupimą“, – sakė karo ekspertas.

Černikas paaiškino, kas yra operatyvinis apsupimas: „Tai yra tada, kai visų tipų artilerijos pagalba apšaudomi visi keliai, upės ir pan. Ir priešas pamažu paimamas į savotišką ugnies maišą.“ Anot analitiko, tokiu atveju okupantai arba bus visiškai eliminuoti, arba pasitrauks, arba pasiduos.

 

Kartu pulkininkas pabrėžė, kad kalbėti apie karo lūžio tašką dar anksti, nes visa tai – tik ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(0)
(54)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: