Ukraina turi didelę problemą. Rusai rado būdą, kaip naikinti vakarietišką techniką

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2023-06-30 20:07
Ukrainai reikia tokių ginklų.
P69 2023-06-30 21:53
Kaina atrodo stipriai išpūsta, bet gal Rusijoje tai normalu:) Be to šitie naudoja kiniškus el. variklius ir apskritai viskas gana basic ten. Maks. 5000 dol. sakyčiau įskaičiavus ir už darbą rusams, visus valandinius ir t.t. Nuo kėbulo gamybos iki surinkimo ir basic dėže transportavimui, sprogmenys. Aišku galbūt tos įmonės pasiėma iš Rusijos biudžeto po 35k už kiekvieną, kaip, kad Orlan-10 kaina išpūsta ir daug kitos technikos. Aišku Rusijos kariuomenėje tą kaina dzin, svarbu, kad būtų kuo daugiau gamintojų (patikimų jiems). Ar tai Lancet už Shahed-136 kaina, ar tai Shahedai, visko jiems reikia. Esmė, kad kuo daugiau pagamintų, nes greit ir daug susinaudoja. Stengiasi didinti gamybos apimtis visur jog galėtų atremti NATO parama Ukrainai. Laimėti gal ir nepavyks, bet reikia kuo ilgiau išlaikyti konfliktą, įšaldyti, jog NATO sumažintu parama jeigu Ukrainai nepavyks kontrataka. Dėl riboto ginklų tiekimo iš už užsienio, Rusijos kariuomenė desperatiškai ieško gamintojų Rusijoje ir didina apimtis, net jeigu tos kainos išpūstos.
bahuriux 2023-06-30 22:31
Kiniški brushless varikliai (pvz labai pigūs galingi geri ir visų dydžių RacerStar), esc (Skywalker) ir baterijos (Gens Ace) labai kokybiški net ir visas likes pasaulis atsilieka toje kategorijoje komponentų palei kainą ir kokybę.Tiesiog per 20+ metų jie atidirbo ir ištobulino rc lėktuvų komponentus iki beveik tobulybės, o prie to prisidėjo viso pasaulio rc entuziastai balsuodami už tuos komponentus savo piniginėmis ir tik dėl to, kad atsirado internetinė prekyba tiesiai su Kinija. Tai šitie kapeikas kainuoja, na dar FC ir korpusas kokia1k€ ir pro lygio kameros, imtuvai, siūstuvai kokia 1-2k€, sprogmenys 1-2k€. Savikaina dalių 3-5k€ su darbu ir visa kita tegu iki 10k€ savikaina. Tas jų dronas kamikadzė suknistai efektyvus kare, reikia daugiau antidroninių priemonių ir analogiško drono kamikadzės Ukrainai. Tai tik truputi pažangesnis dronas nei hobio lygio ir su shaped charge sprogmenimis. Na ukrainiečiai naudoja fpv pigius dronus atakai ir žvalgybai paprastus su kamerom, tas puiku, bet jų reikia 10 kartų daugiau nei dabar yra, kaip ir pilotų.
kestutisz 2023-06-30 22:44
Tai kur prisijungt konstravimui? :) O jei tradiciškai, tik išmaniai pa3.14zdelinti nuo sofos - ukraniečiam kaip tik reikia tuos "grilius" (aukščiau kelti tuos "sijonus" kuriais šonus dengia ar vos ne kažkokias judančias kontrukcijas - tipo besisukančias mentes) idėti ir tiek, to patie pigaus drono sprogmuo realiai tikriausiai paprastesnis už RPG, jokių dvigubų ir aktyvuojasi nuo pirmo smūgio, suveikęs per anksti jau realiai šarvo ir nepramuš. Na arba tiesiog pigesnius Phalanx'us, dronai tai lėti gi.
P69 2023-07-01 13:29
Korpusas tikrai nekainuoja 1K. Stiklo audinys, epoksidas, gruntas, dažai, max medžiagos 200-300 eurų. Flight controleris iki 100 eurų. Kameros nėra kažkokios ten super geros, čia kamikadzė dronas, o ne žvalgybinis. Be to paskutiniu metu dar paprastesnes kameras pradėjo montuoti dėl trūkumo. Imtuvai+siųstuvai maks. 150 EUR. Sprogmenys paprasti, tikriausiai nei 500 eurų nekainuoja. Varikliukas ten kokius 30-40 eurų, mačiau kažkoks non brand oranžinis-pilkas. Tu skaičiuoji kiek kainuoja gatavą iš kitų pirkti, o jie patys viską pasigamina. Tuos pačius transmitterius, resyverius patys išlupa iš buitinių komponentų ar naudoja tai kas plačiai visur naudojama. Pvz galima 5.8Ghz digital video transmitterio/resyveri pasigaminti iš Wifi routeriu. Centai kainuoja pats hardware.
bahuriux 2023-07-02 00:14
Pats žinai kokios rc orlaivių taisyklės Lietuvoje iki 1km nuo operatoriaus ir viršijus kažkokią masę lygtai 1kg reikia licenzijos. Paskui dar visa krūva neskraidymo zonų ir iki absurdo maži siūstuvų galingumai. Konstravimui rimtų apartų reikia startupą daryti gauti licenzijas, sertifikatus, paskui gauti užsakymus, kai jau būtu ką rodyti. Vien tai mane atbaido. Ukrainiečiai gali visa tai lengviau pas save îgyvendinti ir iškarto naudoti. O mano specializacija didelio efektyvumo gana lėti rc sklandytuvai ir lėktuvai, nes man patinka termikuose suktis kartais net su tam originaliai neskirtu lėktuvu. To P69. Aš sutinku su tavo išvardintom kainom kad taip ir už tirek galima padaryti, bet aš išvadinau kainas to kas pas rusus naudojama tame lancet palei tai kokio jis lygio ir kokybės, pas jį gal net kokios "smegenys" yra kas tan žino. Lancet ne hobby lygio aparatas, o pro lygio. Yra pas kitaicus lėktuvas "skyhunter 1800" 1,8m sparnų mojo, į fiuzeliažą tilptu 1l bambalis maždaug kroviniui, gali nešti iki 4kg baterijų ir naudingo krovinio jo kaina KIT versijos mažiau nei 200€, per akciją 95€. Medžiagos EPO ir karbonas. Su 1,5kg baterijų ir kroviniu nuskristu 10 gal net 20km. Daug ir konstruoti nereikia pačio lėktuvo, tik elektroniką.
P69 2023-07-02 12:03
Žinok per daug gerai manai apie rusiškus UAVs. Didžioji dalis komponentų yra iš civilinės elektronikos, viskas labai supaprastinta vien todėl jog būtų galima gaminti net esant sankcijomis. Iš tos pusės tai labai smart padaryta, bet patys dronai nėra aukštosios technologijos pas jų. Įvairus rusų dronai https://ibb.co/album/YTRB4q
P69 2023-07-02 12:21
Zala Lancet naudoja rusų KZ-6 (K3-6 shaped charge), tačiau ar visi naudoja juos, nežinia. Taip pat atrado, kad Zala Lancet turėjo NVIDIA Jetson TX2 kas pakankamai aukštas lygis, bet tikrai abejoju, kad visi modeliai naudojo, be to nežinia kada tas modelis pagamintas, net naujesni modeliai turi supaprastintus komponentus, kaip ir kameras. Taip pat savyje turėjo Xilinx Zynq chip. Nuotraukose atrodo jog naudoja T-Motors varikliuką kas pakankamai brangus, bet mano praeitame albume galima pamatyti non branded kinų varikliuką kuris žymiai pigesnis, todėl net tas pats Lancet gali stipriai skirtis tarpusavyje. Dalis pagaminta geresniais komponentais, dalis super atpigintas. Ir taip yra skirtingu Lancet, modelis 1, modelis 3 kurie skirasi dydžių, sprogmenu kiekiu ir šiek tiek skrydžio laiku. Todėl gali būti jog didesniuose naudoja brangesnius komponentus. https://ibb.co/album/LD0G20