„Visiškai atšoko nuo realybės“. Skelbiama, ką darė V. Putinas „Wagner“ maišto metu  ()

Anot žurnalisto Michailo Žygaro, net „Wagner“ sukilimo šokas nesutrukdė Rusijos lyderiui mėgautis švente.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 24 d., kai vyko „Wagner“ maištas, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas buvo Sankt Peterburge festivalyje „Raudonosios burės“, rašo žurnalistas Michailas Zygaras „The New York Times“ rubrikoje.

„Raudonosios burės“ su įspūdingu šviesų šou niekam nepatinka labiau nei Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

„Nepaisant sukilimo šoko, kai „Wagner“ pajėgos netrukdomos priskriejo 200 km atstumu iki Maskvos, Putinas skrido į Sankt Peterburgą. Niekas - net ginkluotas maištas - negalėjo jo sulaikyti nuo mėgstamo vakarėlio“, – rašoma straipsnyje.

Zygaras pažymi, kad linksmybės praėjo be trikdžių. Putinas pasirodymą stebėjo iš savo artimiausio draugo ir vieno galingiausių šalies oligarchų Jurijaus Kovalčiuko jachtos.

„Pasak mano šaltinių, artimų Putino vidiniam ratui – valdininkų, administratorių, žurnalistų, verslininkų ir kitų – tai dabar yra aiškiausias įrodymas, kad prezidentas yra atitrūkęs nuo realybės. Jis vis dar tiki, kad viską kontroliuoja ir kad Prigožino maištas nepakeitė politinės situacijos. Bet jis klysta“, – rašo žurnalistas.

 

Zygaro pašnekovų teigimu, atmosfera aplink Kremliaus galvą keičiasi, permainų nori net prezidento artimieji. Informuoti šaltiniai teigia, kad V. Putino valdymo sistema tiesiog negali išsilaikyti.

Vykstant „Wagner“ maištui su Putinu siejamas valstybinis „Il-96-300PU“ pakilo iš Maskvos, pasuko į šiaurę ir dingo iš viešai prieinamų sekimo sistemų akių. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad Putinas yra Kremliuje. Kas žino - gal tas lėktuvas skrido parsigabebti Putino.

(6)
(16)
(-10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: