[ŽT] Gali būti didelis skandalas. Gautas slaptas „Wagner“ VIP narių sąrašas  (1)

Sergejus Surovikinas buvo slaptas aukšto rango Jevgenijaus Prigožino vadovaujamos privačios karinės „Wagner“ grupuotės narys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos generolas Sergejus Surovikinas buvo slaptas aukšto rango Jevgenijaus Prigožino vadovaujamos privačios karinės „Wagner“ grupuotės narys.

CNN rašo, kad Rusijos tyrimų centras „Dosje“ disponuoja dokumentais, įrodančiais, kad Surovikinas turėjo asmeninį „Wagner“ registracijos numerį. Rusijos generolas yra VIP sąraše kartu su dar mažiausiai 30 aukšto rango Rusijos kariuomenės ir žvalgybos pareigūnų.

Surovikinas nesirodė viešumoje nuo praėjusio šeštadienio, kai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame maldavo „Wagner“ lyderio sustabdyti maištą. Nuo tada jo buvimo vieta nežinoma.

Surovikinas yra iškilus Rusijos oro pajėgų vadas, pramintas „Generolu Armagedonu“ dėl savo negailestingos taktikos bombarduojant miestus Sirijoje.

 

„Wagner“ į CNN prašymą neatsakė. Neaišku, ką reiškia „Wagner“ VIP narystė, įskaitant finansinę naudą.

Yra žinoma, kad Surovikinas buvo susijęs su samdinių grupuote, tačiau dokumentai kelia klausimų dėl aukšto rango Rusijos kariškių ir „Wagner“ itin glaudaus ryšio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(6)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: