„Jį vienareikšmiškai pašalins.“ SBU generolas skelbia apie Prigožino likvidavimą  ()

Po nepavykusio bandymo įvykdyti perversmą Jevgenijus Prigožinas gali būti nužudytas. Sukilėlis bus pašalintas, kai perduos visus turimus įgaliojimus ir informaciją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-03 „Jį vienareikšmiškai pašalins.“ SBU generolas skelbia apie Prigožino likvidavimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę 24 kanalui išsakė SBU atsargos generolas majoras Viktoras Jahunas. Pasak jo, Prigožinas bus nužudytas nepaisant visų jam pažadėtų saugumo garantijų.

Viktoras Jahunas užsiminė, kad Prigožinas žino daug Rusijos valdžios paslapčių. Visų pirma, kai kurių šaltinių duomenimis, „Wagner PMC“ savininkas žino apie diktatoriaus Vladimiro Putino turtą.

„Prigožinas tikrai bus pašalintas. Dabar jis nereikalingas. Tačiau visų įgaliojimų ir informacijos perdavimo momentas tęsiasi, galutinis naudos gavėjas keičiasi. Kai tai baigsis, nepaisant visų Prigožinui suteiktų garantijų, manau, kad jis bus pašalintas“, - teigė jis.

SBU atsargos generolas majoras pabrėžė, kad dabar Prigožinas stengiasi nusileisti. Tačiau dabar net jo artimiausia aplinka nėra patenkinta vadeivos veiksmais.

Visoje Rusijoje pašalintos iškabos ir užrašai apie „Wagner“, tačiau šalies agresorės teritorijoje veikia verbavimo punktai. Tokia struktūra kaip „Wagner PMC,“ kovojusi Afrikoje ir Sirijoje, Kremliui yra labai svarbi.

„Jie negali jos tiesiog atsikratyti, kai kurie Afrikos šalių atstovai jau kreipėsi į juos. Jie gali pakeisti dirigentą, bet orkestras turi likti. Koks bus pavadinimas, nesvarbu“, - mano Jagunas.

Gynybos ministerijos pagrindinės žvalgybos valdybos viršininkas Kyrylo Budanovas pareiškė, kad Rusijos specialiosios tarnybos gavo įsakymą likviduoti „Wagner“ vadeivą. Pasak jo, FSB prireiks šiek tiek laiko, kad parengtų tinkamus metodus ir pasiektų etapą, kai bus pasirengusi plataus masto operacijai.

 

Be to, A. Budanovas patvirtino, kad Ukrainos karinė žvalgyba jau seniai žinojo apie ketinimus vykdyti tokius veiksmus Rusijos viduje. Prigožino maištas truko vos 2 dienas, taigi didelių pokyčių fronte neįvyko.

Verta pažymėti, kad anksčiau buvo pasirodžiusi informacija, jog Prigožinas gali būti likviduotas Baltarusijoje. Visų pirma buvęs CŽA vadovas David Petraeus patarė jam „laikytis atokiau nuo atvirų langų“ naujoje vietoje Baltarusijoje.

Ilgametė Rusijos ekspertė Jill Daugherty taip pat užsiminė, kad Prigožinas gali būti nužudytas Baltarusijoje. Ji įsitikinusi, kad V. Putinas maištininkui neatleis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(21)
(2)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()