„Vadas sužeistas, mūsiškiai traukiasi.“ Generolai smogė su „Iskander“. Girkinas skelbia, kas nutiko  ()

Rusijos Z kanaluose vis labiau nerimaujama dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų priešakinio tilto kairiajame Dniepro krante netoli Chersono.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-03 „Vadas sužeistas, mūsiškiai traukiasi.“ Generolai smogė su „Iskander“. Girkinas skelbia, kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padėtis ten tokia grėsminga, kad okupantai pradėjo „Iskander“ raketų smūgį Antonivkos tiltui. Tačiau, naujausiais duomenimis, okupantams tai nepadėjo: Ukrainos gynybos pajėgos ir toliau laiko teritoriją.

Apie okupantų problemas šiame fronto ruože atvirai kalbėjo Rusijos čekistas Igoris Girkinas (Strelkovas), pranešė „Dialog.UA“.

Pastarąsias dvi dienas Rusijos Z kanalai transliavo triumfuojančius pareiškimus, kad „Iskander“ smūgis neva likvidavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų priedangą ir išmušė Ukrainos ginkluotasias pajėgas iš po tilto. Strelkovas nebuvo išimtis, kuris teigė, kad Rusijos kariškiai jam tai papasakojo iš įvykio vietos.

Tačiau liepos 1 d. vakare jis buvo priverstas prisipažinti, kad žinia apie likvidavimą buvo melas. Be to, pasak jo, iš tikrųjų Putino kariuomenė buvo nustumta atgal, ir vyko labai aktyvūs mūšiai.

„Po to, kai buvo sužeistas vadas (primenu, kovos vyksta nuolat apšaudant iš aukšto Dniepro kranto), mūsų daliniai pasitraukė iš po tilto, ten vėl yra priešas... Pranešimai apie priešakinio tilto sunaikinimą pasirodė per ankstyvi“, - pripažino Strelkovas.

Alfredas Kochas, buvęs aukštas Rusijos vyriausybės pareigūnas, o dabar aršus režimo kritikas, pakomentavo situaciją. Jis pažymėjo, kad vienos raketos „Iskander“ kaina yra apie 6 mln. dolerių. Tai, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadovybė ją panaudojo smūgiui, byloja apie stiprią okupantų baimę.

 

„Pats Ukrainos ginkluotųjų pajėgų priešakinis placdarmas kairiajame Dniepro krante į šiaurę ir ypač į pietus nuo Antonovo tilto liko nepažeistas. Net pats faktas, kad tokiai grynai taktinei užduočiai buvo panaudota itin brangi raketa „Iskander“ (kurių rusai, beje, turi labai nedaug), savaime įrodo, kad Putino generolai šią priešakinę liniją suvokia kaip rimtą grėsmę“, - rašė Kochas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(208)
(13)
(195)

Komentarai ()

Susijusios žymos: