Situacija labai niūri. Šoigu išsigando, kad rusai sužinos tiesą  ()

Amerikiečių analitikai pastebi, kad Rusijos gynybos ministerija siekia didinti savo įtaką informacinėje erdvėje ir pradeda atakas prieš Rusijos karinę vadovybę kritikuojančius „karo korespondentus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas susiduria su pasirinkimu – išlaikyti Gynybos ministerijos reputaciją slepiant nesėkmes fronte arba išlaikyti Rusijos „karo korespondentų“ paramą, teigia JAV karo studijų institutas (ISW).

Ekspertai pažymi, kad Rusijos gynybos ministerija siekia sustiprinti informacinės erdvės kontrolę ir ima atakuoti „karo korespondentus“, kritikuojančius Rusijos karinę vadovybę. Gynybos ministerija pareiškė, kad Rusijos kariai sėkmingai atrėmė ukrainiečių desantą prie Antonivkos tilto kairiajame Dnipro krante, tačiau kai kurie Rusijos tinklaraštininkai teigia, kad kovos tęsiasi, o Ukrainos pajėgos ten išlaiko pozicijas. ISW analitikai teigia, kad Rusijos gynybos ministerija nori kontroliuoti tinklaraštininkus, kad jie Putinui neatskleistų nesėkmės fronte.

Pažymima, kad Rusijos karinė vadovybė bando kompensuoti pažangos trūkumą mūšio lauke, nes Ukrainos kariai ir toliau veržiasi į Ukrainos rytus ir pietus. Dėl to rusų karo korespondentai kaltina šalies karinę vadovybę neteikiant pakankamai paramos kariams fronte.

 

ISW analitikai pažymi, kad karo tinklaraštininkų kritika yra nepalanki ir Putinui, todėl jis gali bandyti juos riboti. Bet tai yra rizikinga. „Putinui tenka rinktis: arba stoti į Rusijos gynybos ministerijos pusę, kad apsaugotų savo susilpnėjusią reputaciją, arba išlaikyti savo paramą tarp ultranacionalistinių karo korespondentų „ir jų globėjų tinklų“, – sakoma pranešime.

(6)
(13)
(-7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: