[ŽT] Ukrainą krečia naujas skandalas. Skelbiama, kas nutiko su degalais kariuomenei  ()

Ukrainoje kyla naujas skandalas dėl neefektyvių pirkimų - Gynybos ministerija permokėjo už degalus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistas Jurijus Nikolovas pranešė, kad Ukrainos gynybos ministerija sugebėjo už žieminį dyzeliną sumokėti 80 hrivinų už litrą - apie du eurus. Tai, žinoma, yra nepriimtina kaina, nes ministerija perka daug degalų, todėl už juos turėtų mokėti daug mažiau nei degalinėje. Juolab, kad dyzelinas 2 eurų Ukrainos degalinėje nekainuoja. Nikolovas patikino, kad Ukrainos saugumo tarnyba apie tai jau žino.

Ukrainos leidinys „Mūsų pinigai“ taip pat pranešė, kad Gynybos ministerija savo degalų tiekėjams moka 7% PVM, nors valdžia kariuomenės reikmėms degalams invazijos pradžioje nustatė nulinį tarifą. Tai, žinoma, labai keista. Ukrainos saugumo tarnyba, „Mūsų pinigai“, norėtų pasidomėti tais tiekėjais, bet jie ir degalų tiekimo apimtys - įslaptinti.

 

„Gynybos ministerijos sutartyse nurodytos dyzelinio kuro kainos buvo gerokai didesnės nei rinkos. Lapkričio-gruodžio mėnesiais buvo pasirašytos kelios sutartys dėl žieminio ir arktinio kuro, kurio kaina siekia 66-72 tūkstančių hrivinų (1,6-1,8 tūkst. EUR) už toną. Tai atitinka 57–63 hrivinų (1,4-1,6 EUR) už litrą kainą. Tuo metu tokių kainų degalinėse nebuvo nė vienoje šalies degalinėje. Brangiausios dyzelino rūšys kainuoja iki 55 hrivinų (1,4 EUR) už litrą“, – priduriama leidinyje.

(29)
(10)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: