[ŽT] „Jie įmeta žmogų į vandenį. Jokios užuojautos.“ Izraelio ekspertas daužo galingą mitą. Kodėl Vakarai padeda Ukrainai (Video)  ()

Karo analitikas griauna mitą apie Vakarų gailestingumą karo draskomai Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarai padeda tiems, kurie demonstruoja savo drąsą ir norą laimėti, sakė Yigalas Levinas. Karo analitikas įsitikinęs, kad tokių šalių kaip JAV vadovai, priimdami sprendimus dėl pagalbos kitoms šalims, vadovaujasi šaltu protu ir blaiviu apskaičiavimu. Pavyzdžiui, jis prisiminė įvykius Izraelyje, kai iš pradžių niekas netikėjo, kad šalis išsilaikys, todėl nepadėjo. Ir tik tada, kai Izraelis parodė, ką sugeba, JAV suteikė karinę pagalbą.

Yigalo Levino interviu „Radio NV“ galima žiūrėti „YouTube“ kanale.

Izraelio gynybos pajėgų karininkas dėl sąjungininkų karinės pagalbos Ukrainai pasakė taip: „Matai, jie įmeta žmogų į vandenį, jei jis plauks, puiku, mes iš jo padarysime plaukiką. Nuskęs reiškia nuskęs.  Vakaruose niekas nesivadovauja gailesčio principais, tai juk ne religinė institucija.“

Karo analitikas įvardijo principus, kuriais vadovaujasi Vakarai, priimdami svarbius sprendimus: „Tai labai šaltakraujiški ir technokratiški „dangaus žmonės“, išsivysčiusios pasaulio šalys, kurios iš tikrųjų lemia šio pasaulio „architektūrą“. Ne iš gailesčio principų (jie Mosulo miestą Irake pavertė į dulkes, visiškai nušlavė nuo žemės paviršiaus). Koks dar gailestis?“.

 

Apie tai, kodėl Ukrainai dar neparūpinta aviacija, Yigalas Levinas sakė: „Tai nėra absoliučiai gailesčio klausimas. Tai visai ne apie tai. Nėra aviacijos – surištos kojos. Išplauksite, dirbdami rankomis? Ar galite? Šaunu. Tada atrišime kojas ir suteiksime galimybę plaukti dar vienam ilgam maratonui.“

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(9)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: