[ŽT] „Paskutinės dienos ypač vaisingos.“ Danilovas skelbia apie galingus įvykius fronte  ()

Pagrindinė užduotis pirmajame Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsakomojo puolimo etape yra sunaikinti kuo daugiau priešo gyvos jėgos ir karinės technikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dalis Vakarų žiniasklaidos rašo, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas vyksta per lėtai. Vakaruose jie tikėjosi rimtų rezultatų per pirmąsias dvi savaites.

Liepos 4 d., savo „Twitter“ puslapyje Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas paskelbė įrašą, kuriame teigia, kad šiuo metu karas už „priešo sunaikinimą prilygsta karui už kilometrus“.

Pasak jo, šiuo kontrpuolimo etapu svarbiausia Ukrainos kariuomenės užduotis yra sunaikinti priešo gyvą jėgą ir karinę techniką: kuo daugiau, tuo geriau. Tai liečia ir stebėjimo postus, oro gynybos sistemas, artileriją, sandėlius su amunicija ir kuru. Būtent su šia užduotimi Ukrainos ginkluotosios pajėgos puikiai susidoroja, ypač pastarosiomis dienomis.

 

Kuo daugiau priešo technikos ir gyvos jėgos bus sunaikinta, tuo greičiau bus išlaisvinta Ukrainos teritorija.

Pagal naujausią Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo suvestinę, per pastarąją dieną Ukrainos gynėjai pažengė į priekį įvairiuose fronto sektoriuose.

Dar birželio 10 dieną Ukrainos prezidentas paskelbė, kad prasidėjo kontrpuolimas. Vos per dvi savaites Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko išlaisvinti 8 gyvenvietes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: