[ŽT] „Pilnos mobilizacijos nebus.“ Kuo Rusija planuoja pakeisti „Wagner“ Bachmute  ()

Rusijos Federacija tikriausiai neskelbs visiškos karinės mobilizacijos, bet kitais būdais kompensuos nuostolius, patirtus po Prigožino maišto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija ketina siųsti į Ukrainą daugiau „kadyroviečių“ ir kalinių, kad jie užimtų privačios karinės bendrovės „Wagner“ kovotojų paliktas pozicijas. Apie tai liepos 4 d. pranešė agentūra „Bloomberg“, remdamasi Europos žvalgybos atstovais.

Leidinys teigė, kad dėl Jevgenijaus Prigožino maišto Rusija neteko kai kurių labiausiai patyrusių kovotojų. Dėl to Rusijoje atsirado naujų pajėgų poreikis.

Pareigūnai teigė, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniams kilo pavojus persitempti vykstant Ukrainos kontrpuolimui Bachmuto kryptimi. Pasak jų, Rusijos Federacija perkėlė daug karių į Bachmutą po to, kai iš ten pasitraukė „Wagner“.

 

„Putino ryžtas išvengti visiškos karinės mobilizacijos reiškia, kad artimiausiomis savaitėmis Rusija į fronto liniją greičiausiai pasiųs daugiau čečėnų ir nuteistųjų“, - mano Europos pareigūnai.

Straipsnio autoriai taip pat pažymi, kad anksčiau „kadyroviečiai“ Ukrainoje nepasirodė kaip veiksmingi kovotojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(7)
(8)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()