„The Economist“ paskelbė „Putinui naudingų idiotų“ Europoje sąrašą  ()

Kai kurios Europos šalys sąmoningai ar iš nežinojimo tampa Rusijos pagalbininkėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europoje, įskaitant Europos Sąjungą, yra kelios valstybės, kurios sąmoningai arba iš nežinojimo padeda Kremliui. Žurnalas „The Economist“ sudarė tokių šalių sąrašą ir pavadino jas „Putinui naudingais idiotais“ – šis terminas žinomas dar nuo Šaltojo karo laikų. 

Tarp sąraše esančių ES šalių yra Vengrija, Austrija ir Graikija. Tarp kitų Europos šalių – Serbija, Turkija ir Šveicarija

Straipsnyje ypač minimas Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas, kuris nuolat kritikuoja Vakarus dėl paramos Ukrainai, reiškia nepasitenkinimą dėl Vakarų sankcijų Rusijai ir toliau importuoja Rusijos energijos išteklius.

Savo ruožtu Graikija, viena vertus, laikosi ES sankcijų Rusijai, kita vertus, atsisako toliau griežtinti ribojamąsias priemones Rusijos naftos tiekimui. Taip gali būti dėl to, kad Graikijos įmonės iš tokios prekybos gauna didelį pelną. 

 

Tuo tarpu ES nepriklausančios Turkija ir Serbija „net nesivargina slėpti savo pelningų ryšių su Rusija“, o Šveicarija „pasinaudojo gudriais vietos įstatymais, kad užblokuotų ginklų tiekimą Ukrainai“, rašoma straipsnyje. 

Atskirai straipsnyje pabrėžiamas tokių prorusiškų Europos politikų, kaip Prancūzijos Nacionalinio susivienijimo vadovė Marine Le Pen ir buvęs Slovakijos ministras pirmininkas Roberto Fico, vaidmuo.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(8)
(50)

Komentarai ()