[ŽT] Dronas smogia į visu greičiu lekiantį rusų tanką su „kepsninės“ apsauga. Nufilmuota, kas buvo po akimirkos (Video)  ()

Po Ukrainos bepiločio lėktuvo smūgio užsidegė okupanto kovos mašina, nors jis ir toliau važiavo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dronas kamikadzė „Pegasus“ su pavadinimu „ZELYA“ sunaikino Rusijos kariuomenės tanką pietiniame fronto ruože. Informacija apie tai pasirodė tinklaraštininko ir savanorio Sergejaus Sternenkos „Telegram“ kanale trečiadienį, liepos 5 d.

Jame paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip Rusijos kariuomenės šarvuočiai juda užmiesčio keliu. Dronas nusitaiko smogti kuo tiksliau, nusileidžia ir pataiko į tanką. Kovinės transporto priemonės šarvų nepadėjo apsaugoti net specialiai įrengtos grotelės virš bokštelio.

Po to ekrane pasirodo tankas, kuris užsidegė bokštelio srityje. Matyti liepsnos ir juodi dūmai. Okupantų įranga nesustojo, atvirkščiai - pridėjo greičio, tačiau kuo greičiau važiavo tankas, tuo intensyvesnės liepsnos jį apėmė.

 

„Pegasus“ pagamino Ukrainos organizacija „Eskadron“, rengianti bepiločių orlaivių pilotus. Dronas priklauso bepiločių taktinių kompleksų tipo multirotorių tipui.

Į priešo tanką, kurio medžioklę galima pamatyti vaizdo įraše, pataikė kamikadzės dronas, kurio pavadinimas „ZELYA“. Transporto priemonė buvo pavadinta Ukrainos didvyrio Vadimo Zeleniuko, žuvusio fronte, vardu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(45)
(0)
(45)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()