[ŽT] Lukašenka paskelbė, ką darys Putinas, jei Ukraina atsisakys taikos derybų  ()

Lukašenka teigia, kad jei Ukraina nesutiks derėtis, „galingoji Rusija“ esą gali žengti kitą žingsnį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

A. Lukašenka mano, kad Ukrainos ir Rusijos taikos derybos galėtų prasidėti iki šio rudens. Diktatorius tvirtina, kad europiečiai joms esą pasirengę, tačiau Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tam kategoriškai nepritaria, reikalaudamas visiško visų okupuotų teritorijų išlaisvinimo.

Lukašenka sakė vietos naujienų agentūrai „Belta“.

A. Lukašenka teigia, kad Vašingtonas užima tarpinę poziciją ir laukia Ukrainos kariuomenės kontrpuolimo operacijos rezultatų. Kartu, pasak jo, pati Rusija gali nesutikti su derybomis po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo. Pasak jo, Rusija ir toliau išlaiko jėgą. Tuo pačiu metu, jei Maskva atsisakys derėtis, ji gali bandyti judėti Padniestrės link. V. Putinas nenori aptarinėti okupuoto Krymo, Donecko, Luhansko ir Zaporožės sričių klausimo.

 

Baltarusijos diktatoriaus informacijos šaltinis nežinomas, o ekspertai reiškia abejones, ar tarp jo ir Vakarų vyksta ryšys dėl jo figūros antraeiliškumo ir nesavarankiškumo Maskvos atžvilgiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(44)
(-41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: