Rusai sugalvojo, kaip sužlugdyti Ukrainos kontrpuolimą. „Tai beprotiškai žiaurus, bet genialus planas“ (Video)  (5)

Politikos strategas paaiškino, kodėl Rusijos okupantai pradėjo aktyviai šaudyti raketomis į civilius gyventojus įvairiuose Ukrainos miestuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiurpios Rusijos raketų atakos prieš Kramatorską, Pervomaiskę ir Lvivą yra ne šiaip teroristiniai aktai, o veiksmai, slepiantys aiškią karinę logiką. Pagrindinis rusų uždavinys šiuo metu – gauti Pietų frontą, kur galimi Ukrainos proveržiai. Pagrindinis Rusijos kariuomenės pranašumas yra aviacija. Tuo pačiu vienintelis dalykas, galintis užtikrinti Ukrainos kontrpuolimą ir neutralizuoti rusų pranašumą, yra oro gynybos sistemos. Jei ukrainiečiai turės daug laisvų „Patriot“ ar kitų panašių oro gynybos sistemų, tai galės jiems garantuoti sėkmingą kontrpuolimą, todėl rusai pradėjo šaudyti raketomis į civilius miestus: jie nori, kad Ukraina netrauktų oro gynybos sistemų iš miestų į frontą.

Tokią nuomonę išsakė politikos strategas Serhijus Gaidai interviu su Jurijumi Bibiku „YouTube“ kanalui „Fabrika Novin“.

„Ukrainos karinė-politinė vadovybė dabar susiduria su sunkia dilema: uždengti karius fronte ar gelbėti civilių gyvybes“, – sakė analitikas.

Tada jis pridūrė, kad Kyjive šis klausimas beveik išspręstas. Statistika rodo, kad Kyjivo oro gynyba yra tokia tanki, kad atmuša 99% visų raketų ir „Šahedų“. Deja, krenta nuolaužos, bet čia jau nieko negalima padaryti, reikia eiti į slėptuves,  sakė ekspertas.

 

„Rusai yra talentingi nusikaltėliai, jų nevertėtų nuvertinti. Suprasdami, kad Kyjivas yra apsaugotas, jie smogia į kitus miestus, kad mes kompleksais saugotume ne frontą, o tuos miestus, kurie yra mažiau apsaugoti. Jie smogia civiliams tam, kad jie sakytų: „Mums reikia oro gynybos.“ Todėl čia yra logika. Tai yra nusikalstamas planas, bet jie žino, ką daro. Tai nėra tik kerštas ar agonija“, – aiškino Gaidai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(21)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)

Susijusios žymos: