„8000 užtaisų, 25 000 kv. m. Niekas neišgyvens!“ Pulkininkas skelbia apie košmarą rusams  ()

Karo ekspertas Romanas Svitanas skelbia, ko taip bijo rusai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasetiniai šaudmenys, kuriuos JAV nusprendė perduoti Ukrainai, yra labai grėsmingas ginklas. Jis padės Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms veiksmingiau naikinti okupantų pajėgas ir techniką.

Tokią nuomonę interviu „24 kanalui“ išsakė karo ekspertas Romanas Svitanas.

„Kai jie bus panaudoti mūšio lauke, tai iš karto bus matyti pagal sujudimą. Kai tik rusų socialiniuose tinkluose pradės apie tai rėkti, kad pradėjo pulti kasetiniais šaudmenimis, tai reikš: jie atėjo pas mus, mes pradėjome jais dirbti. Kasetinės amunicijos yra labai daug: tai aviacinės bombos, artilerijos sviediniai, MLRS. Geriausias mums yra kasetinis šaudmuo M26, skirtas HIMARS“, - sakė Svitanas.

Pasak jo, be HIMARS, kasetiniai šaudmenys gali būti naudojami ir daugkartinėje raketų paleidimo sistemoje MLRS, kurios viena salvė, sudaryta iš 12 raketų, kurios apima 25 000 kvadratinių metrų plotą.

„Vien vienoje raketoje yra 644 subšaudmenys, o 12 raketų – tai beveik aštuoni tūkstančiai. Jos užima 25 000 kvadratinių metrų plotą. Tai viena MLRS salvė. Niekas neišgyvens, be to, sunaikins lengvą šarvuotį. Žinoma, tanko ji nesudegins, bet lengvus šarvus pradegina ir sunaikina – štai ko bijo rusai“, - aiškino ekspertas.

 

Jis pridūrė, kad JAV sandėliuose yra milijonai tokių šaudmenų atsargų. Dėl nuogąstavimų, kad daugelis minibombų nesprogsta, Romanas Svitanas sakė: šis rodiklis neviršija keturių procentų; nesprogę šaudmenys aiškiai matomi ant žemės, nes yra nudažyti ryškiais dažais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(189)
(16)
(173)

Komentarai ()