Nutekintas visiškai slaptas „Wagner“ dokumentas. Paaiškėjo tiesa apie Prigožiną ir Utkiną  ()

Žiniatinklyje grupė nežinomų asmenų nutekino dokumentą, kuris gali būti „Wagner“ grupuotės steigimo chartija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 9 d. internete pasirodė dokumentas, kuris yra „Wagner“ chartija.

Gali būti, kad nežinomasis tokiais veiksmais norėjo parodyti, kad privati karinė struktūra yra profesionali organizacija. Šis dokumentas datuojamas 2014 m. gegužės 1 d., jame reikalaujama, kad J. Prigožinas ir D. Utkinas laikytųsi kelių taisyklių. Pati grupė buvo sukurta karinėms operacijoms Ukrainos teritorijoje, informuoja ISW analitikai.

Chartijoje rašoma, kad J. Prigožinui priskirtas „direktoriaus“, atsakingo už finansinę dalį ir aprūpinimą ginklais, vaidmuo. Be to, jis turi skirti lėšų žuvusiems ar sužeistiesiems; apsaugoti samdinius nuo jų patraukimo baudžiamojon atsakomybėn; dalyvauti visuose visuotiniuose susirinkimuose ir nesipriešinti Kremliui. D. Utkino pareigos apėmė samdinių mokymą, kovą su dezertyravimu, alkoholio ir narkotikų draudimą tarnyboje, taip pat jis turi niekada neapgaudinėti ir nesipriešinti V. Putinui.

ISW analitikai negali pasakyti, kas ir kokiu tikslu tinklui nutekino šią chartiją. Tačiau prie jos galėjo patekti tiek patys „vagneriečiai“, tiek kratas J. Prigožino namuose atlikę teisėsaugininkai.

Dokumentas patvirtina, kad esminiai „Wagner“ principai – kariauti prieš Ukrainą, ištikimai tarnauti Rusijos Federacijos prezidentui ir „rusų tautai“. Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimas nesiimti griežtų veiksmų prieš „Wagner“ grupuotę ir nepatraukti sukilėlių baudžiamojon atsakomybėn, jį ir jo pavaldinius pastato į nepatogią padėtį.

 

Ekspertai teigia, kad grupuotės chartijoje juodu ant balto parašyta, kad pati organizacija yra profesionali ir patrauklesnė už RF ginkluotąsias pajėgas. Ji ir toliau verbuoja visus karui prieš Ukrainą, tačiau pasirašant sutartį su Rusijos gynybos ministerija. Analitikai įsitikinę, kad V. Putinas vis dar nežino, kaip elgtis su samdiniais ir karo vadais, kai buvo pašalintas J. Prigožinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(20)
(-17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()