[ŽT] Rusija apstulbusi. Putinas paskelbė atsakymą Erdoganui už „Azovo“ išlaisvinimą  ()

Bendra Kremliaus pozicija nepatinka rusams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-12 [ŽT] Rusija apstulbusi. Putinas paskelbė atsakymą Erdoganui už „Azovo“ išlaisvinimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia nedrįso leistis į atvirą konfrontaciją su Turkija, kuri iššaukiančiai vienašališkai nusprendė paleisti „Azov“ pulko vadus į Ukrainą. Praėjus dviem dienoms po R. T. Erdogano sprendimo, Kremlius paskelbė oficialų pareiškimą, kuriame paskelbė apie „partnerystės“ su Turkija išsaugojimą.

Nepaisant sprendimo dėl „Azov“, R. T. Erdogano pareiškimų dėl paramos Ukrainos įstojimui į NATO ir Turkijos ginkluotės tiekimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, Maskva nedrįso atsakyti iš jėgos pozicijų.

Vladimiro Putino oficialus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Maskva ir toliau laiko Turkiją „partnere“ ir neketina atsisakyti bendrų projektų bei bendradarbiavimo su Ankara.

Negana to, Ukrainos ambasadorius Turkijoje Vasilijus Bodnaras savo komentare radijui „Radio. Svoboda“ pareiškė, kad Turkija nekėlė jokių sąlygų Kyjivui grąžinant Ukrainai „Azovostal“ gynėjus. Anot jo, taip Turkija parodė Rusijai savo pozicijos sugriežtinimą derybose su Maskva.

 

Rusijos tinklaraštininkai ir socialiniai tinklai piktinasi Peskovo žodžiais ir bendra Kremliaus pozicija, kuri po viešo pažeminimo vėl parodė silpnumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(144)
(1)
(143)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()