„Beprecedentiška ir absurdiška“. NATO sprendimas sukėlė Zelenskio įsiūtį  ()

Pasak Ukrainos prezidento, Kijevas yra pasirengęs atviram dialogui, kol partneriai paskelbs šalies pakvietimo į Aljansą sąlygas. Tai gali suteikti Rusijos Federacijai motyvaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis reagavo į NATO viršūnių susitikimo Vilniuje sprendimus, Kijevui nedalyvaujant derybose. Apie tai jis rašė savo „Telegram“ kanale liepos 11 d.

Pirmiausia šalies vadovas pažymėjo, kad vertina visus sąjungininkus ir jų pagalbą. Taip pat visada vertinga, kai vyksta atviras dialogas, tačiau susidaro įspūdis, kad Aljansas dar nėra tam pasiruošęs.

„Gavome signalų, kad yra svarstoma formuluotė be Ukrainos. Ir noriu pabrėžti: ši formuluotė yra tik apie kvietimą, o ne apie Ukrainos narystę. Tai beprecedentiška ir absurdiška – kai nėra termino tiek kvietimui (!) ir Ukrainos narystei. Panašu, kad nėra pasirengimo nei kviesti Ukrainą į NATO, nei padaryti ją Aljanso nare“, – rašė Volodymyras Zelenskis, šiuo metu vykstantis į viršūnių susitikimą Vilniuje.

Ukrainos prezidentas pažymėjo, kad Aljanso formuluotė dėl kvietimo „sąlygų“, kai kalbama net ne apie narystę, yra labai keista. Visa tai palieka galimybę derėtis dėl Ukrainos dalyvavimo NATO derybose su Rusijos Federacija.

 

 

Kremliui, teigia Volodymyras Zelenskis, šis žingsnis reiškia naują motyvacijos antplūdį ir signalą, kad jie gali tęsti savo terorą.

„Neapibrėžtumas yra silpnybė. Ir aš apie tai atvirai kalbėsiu aukščiausiojo lygio susitikime“, – užbaigė šalies vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(7)
(27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()