Super galinga žinia. Macronas skelbia, kokį monstrišką ginklą atsiųs į Ukrainą  ()

Prancūzijos prezidentas sakė, kad Ukrainos gynėjams bus suteikta galimybė duoti „gilius smūgius“ priešui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas liepos 11 dieną Vilniuje atidarydamas NATO viršūnių susitikimą paskelbė nusprendęs padidinti ginklų ir įrangos tiekimą Ukrainai. Kartu jis paskelbė apie naujų ilgojo nuotolio raketų pristatymą Ukrainai, kurios galės „duoti gilius smūgius“. Macrono kalbos filmuotą medžiagą paskelbė Prancūzijos žiniasklaida.

„Kad galėtume suteikti ukrainiečiams galimybę surengti gilius smūgius, išlaikydami savo doktrinos aiškumą ir nuoseklumą, nusprendėme dislokuoti naujas raketas“, – sakė Prancūzijos prezidentas.

Pažymėtina, kad Macronas nenurodė, apie kokią ginkluotę kalbama ir koks šaudmenų kiekis bus tiekiamas Ukrainai. Tikėtina, kad Prancūzija pateiks vietinį britų tolimojo nuotolio „Storm Shadow“ analogą, kurį jau naudoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos – SCALP raketas.

Kas žinoma apie SCALP

Tiesą sakant, britų raketa „Storm Shadow“ ir prancūziška SCALP yra ta pati amunicija, gaminama skirtingiems klientams. Prancūzų projektas vadinasi Système de Croisière Autonome à Longue Portée, Emploi Général – (toliojo nuotolio bendrosios paskirties sparnuotųjų raketų sistema) arba SCALP-EG.

Tai ilgo nuotolio raketa su pailgu 5 metrų fiuzeliažu ir išskleidžiamais sparnais. Jo masė yra 1,3 tonos, iš kurių 450 kg yra labai sprogi kovinė galvutė.

 

Raketa turi turboreaktyvinį variklį, leidžiantį pasiekti iki 1000 km per valandą greitį, priklausomai nuo aukščio. Tuo pačiu metu skrydžio nuotolis siekia 560 km, nors eksporto versijoje šis rodiklis ribojamas iki 250 km.

Nukreipimo sistema yra sujungta remiantis palydovine ir inercine navigacija, taip pat TERCOM sistema. Pastaroji yra skaitmeninė koreliacinė sistema su sparnuotųjų raketų valdymo bloku, pagrįstu atsisiųstais reljefo žemėlapiais. Iškart prieš pataikydama į taikinį raketa įsijungia infraraudonųjų spindulių nukreipimo galvutę.

Kaip ir „Storm Shadow“ atveju, SCALP vežėju gali būti bombonešiai Su-24, kurie buvo modernizuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(2)
(41)

Komentarai ()