[ŽT] „Jie neišgyvens.“ Arestovičius skelbia, koks smūgis ruošiamas rusams  ()

Oleksijus Arestovičius teigia, kad kasetinė amunicija padės Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms dar efektyviau daužyti priešo artileriją, be kurios Rusijos kariuomenė tiesiog subyrės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasetinė 155 mm amunicija artilerijai, kurią JAV perduos Ukrainai, yra skirta kariams ir technikai atviruose dideliuose plotuose naikinti. Tokia amunicija efektyviai naikina artilerijos baterijas, amunicijos saugyklas, technikos kolonas ir kitus priešo resursus.

Kasetiniai sviediniai virš taikinio pasėja daug smulkių užtaisų, kurie kaip kruša nugula didelį plotą. Kai kurie iš tų mažųjų užtaisų gali sunaikinti ar bent jau sustabdyti tankus. Kasetiniai šaudmenys nepakeičia įprastų artilerijos sviedinių, tačiau yra labai rimta pagalba, ypač kai kuriose situacijose.

Buvęs Ukrainos prezidentūros kanceliarijos vadovo patarėjas, karinės politikos apžvalgininkas Oleksijus Arestovičius teigia, kad veiksmams, kuriuos Ukrainos pajėgos atlieka šiuo metu, kasetinė amunicija yra labai naudingas dalykas, ypač naikinant rusų artilerijos baterijas. Artilerija yra Rusijos pranašumo pagrindas ir ją reikia naikinti.

 

„Dabar mes labai efektyviai išmušame priešo artileriją. Mūsų generalinio štabo duomenimis, 560 vienetų iš 1300, kurie paprastai buvo pietuose, sunaikinti - tai yra, mes jau sunaikinome pusę. Ir kai jų pabūklų skaičius 300 kilometrų fronto sumažėja iki 200 vnt., jie kris. Neišgyvens. O mes labai greitai juos mušame. Taigi, šie sviediniai leis dar efektyviau spręsti šias problemas,“ aiškino Arestovičius.

(32)
(0)
(32)

Komentarai ()